Κοινωνία

Η κυβέρνηση απαντά (;) για το… φιάσκο με την τηλεκπαίδευση! «Δε φταίμε εμείς – Ίσως φταίει ο ευρωπαϊκός σέρβερ»!

Η κυβέρνηση απαντά (;) για το… φιάσκο με την τηλεκπαίδευση! «Δε φταίμε εμείς – Ίσως φταίει ο ευρωπαϊκός σέρβερ»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 09.11.2020, για την τηλεκπαίδευση και… μάθημα δεν έγινε! Το σύστημα «κατέρρευσε», οι μαθητές έμειναν με το… λαπ τοπ στο χέρι και στο πολιτικό σκηνικό μυρίζει πια «μπαρούτι».

Τι απαντά η Ζαχαράκη για την τηλεκπαίδευση

Σε τεχνικό πρόβλημα της Cisco οφείλεται το “κρασάρισμα” της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε η υφυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

«Λάβρος» ο ΣΥΡΙΖΑ! «Ως εδώ! Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως»!

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Όλα… κάτω!

Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για πολλά σχολεία της χώρας (τα γυμνάσια και τα λύκεια), ωστόσο όπως φαίνεται… όχι με τα καλύτερα δεδομένα.

«Πυροβολεί» Μητσοτάκη – Κεραμέως ο Ηλιόπουλος για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης!

Κι αυτό γιατί όπως ανέφεραν αρχικά οι ίδιοι οι μαθητές, το σύστημα έχει “κρασάρει” και δεν μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Μαθητές – αναγνώστες του newsit.gr έστειλαν μάλιστα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σε αυτές φαίνεται πως το σύστημα μέχρι στιγμής είναι απροσπέλαστο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X