Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον ρώτησαν για την Ελευθερία του Τύπου κι έπαθε… black out

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον ρώτησαν για την Ελευθερία του Τύπου κι έπαθε… black out
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ διανύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πριν από τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Georgetown University για να συζήτηση με τον δημοσιογράφο David Ignatius.

Εκεί λοιπόν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης δέχτηκε μια ερώτηση που τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και η αντίδρασή του έδειξε πως δεν το… είδε να ‘ρχεται. Η ερώτηση αφορούσε στην Ελευθερία του Τύπου και την πρόσφατη έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σάστισε μια για μια στιγμή η αμηχανία του ήταν τόσο εμφανής που έχασε τα λόγια του!

«Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ελευθερίας του Τύπου (World Press Freedom Index) κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη αυτό και τι θα κάνετε για αυτό» ήταν η ερώτηση του David Ignatius ο  οποίος είναι αρθρογράφος στην Washington Post και επιστημονικός συνεργάτης στο Harvard Kennedy School.

«Πρώτα από όλα αν αναφέρεστε στην έκθεση από μία γαλλική ΜΚΟ, εγώ, διαφωνώ με το πιο εμφατικό τρόπο με τα συμπεράσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε ελεύθερη δημοκρατία και αν δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα θα δείτε ότι οι περισσότερες είναι κριτικές. Είναι μία χώρα που ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ό,τι θέλει» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το απόσπασμα μετά το 18:27

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X