Πολιτική

Μιχάλης Καρχιμάκης: Καμία συνεργασία με τη δεξιά

Μιχάλης Καρχιμάκης: Καμία συνεργασία με τη δεξιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με δηλώσεις τους έκλεισαν την πόρτα για συνεργασία με τη ΝΔ ο Δημήτρης Ρέππας αλλά και ο Χάρης Καστανίδης. Τώρα προστέθηκε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Μιλώντας στο ieidiseis τόνισε ότι «το θέμα των όποιων συνεργασιών, ειδικά με χώρους που θεωρούνται όμοροι δεν μπορεί να συζητείται πριν από την διενέργεια των εκλογών» ενώ διακήρυξε πως όποιος βλέπει συνεργασία με τη ΝΔ δεν είναι καν προοδευτικός. 

«Ιστορικός, πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η δεξιά», επισημαίνει με συνέντευξή του στο iEidiseis το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. «Το θέμα των όποιων συνεργασιών, ειδικά με χώρους που θεωρούνται όμοροι δεν μπορεί να συζητείται πριν από την διενέργεια των εκλογών», διαμηνύει σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξαιρετική για τους έχοντες και κατέχοντες είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία όμως η κλίμακα από το 0-10 δεν αρκεί, χρειάζεται αρνητική βαθμολογία, εκτιμά ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στη συνέντευξή του…»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η άποψή του για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το θέμα των όποιων συνεργασιών, ειδικά με χώρους που θεωρούνται όμοροι δεν μπορεί να συζητείται πριν από την διενέργεια των εκλογών. Οι εκλογές είναι αυτές που θα δώσουν την όποια πιθανή απάντηση, μετά από θέσεις συγκρούσεις και προγράμματα».

Ξεχωρίζει, επίσης, η τοποθέτησή του για τις επιθέσεις που δέχεται η Φώφη Γεννηματά, καθώς αναφέρει: «Το πόση σημασία όμως θα πρέπει να δίνουμε σε αυτές τις επιθέσεις βασίζεται στο ηθικό ύψος και το πρόσωπο του επιτιθέμενου. Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στην Φώφη Γεννηματά είναι γνωστοί για την έλλειψη ήθους τους και την συμπτωματική ( ; ) τους, εναρμόνιση με ότι πιο συντηρητικό έχει να αναδείξει η ελληνική πολιτική σκηνή και δημοσιογραφία. Μόνο απαξία τους πρέπει».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης αφήνει αιχμές για στελέχη του ΚΙΝΑΛ που ενδεχομένως ανταποκριθούν σε πρόσκληση Μητσοτάκη κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό («καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα και την πολιτική της ιδεολογίας και της ηθικής, όπως την όρισε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου την μεταπολιτευτική περίοδο»), αλλά και σε όσους εκτιμούν πως το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ: «Όποιος μετά το λάθος της συγκυβέρνησης με την ΝΔ, που το πληρώσαμε, συνεχίζει να πιστεύει ότι υπάρχει προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα, δεν είναι καν προοδευτικός, όχι σοσιαλδημοκράτης ή σοσιαλιστής».

Δείτε ακόμη:

Παπαχριστόπουλος: Αποκτήσαμε ανοσία απ’ τον κορονοϊό λόγω των Κινέζων που ζουν στην Ελλάδα

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X