Πολιτική

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Την Τετάρτη η συνάντηση τους

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Την Τετάρτη η συνάντηση τους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Κυρ. Μητσοτάκης για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Να πούμε ότι η τουρκική πλευρά έκανε το αίτημα για την συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο δεν θα είναι ένα τετ α τετ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ούτε θα είναι κατ’ ιδίαν. Μετά από απαίτηση της ελληνικής πλευράς, Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συναντηθούν παρουσία των αντιπροσωπειών τους, παρουσία δηλαδή των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας που τους συνοδεύουν στο Λονδίνο.

Η φράση του Ερντογάν πως θα δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη “μετά από αίτημα” δημιούργησε την αίσθηση πως ήταν η Ελλάδα που ζήτησε τη συνάντηση. Η Αθήνα σπεύδει να διευκρινίσει πως το ραντεβού ήταν αίτημα της τουρκικής πλευράς, που έγινε δεκτό.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X