Πολιτική

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ζήτησε 300 λιμουζίνες για την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ζήτησε 300 λιμουζίνες για την επίσκεψή του στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Στην Ελλάδα επισκέπτεται σήμερα ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη σε ευρωπαϊκό έδαφος η οποία αναμένεται να έχει ιδιαίτερο διπλωματικό και οικονομικό ενδιαφέρον.

Οι χώρες του δυτικού κόσμου δεν ήθελαν να εμφανιστούν με τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Κανείς άλλος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έσπασε τον πάγο με την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, με την αφορμή της επίσκεψης του μπιν Σαλμάν στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε στο αρχείο τη νομική διερεύνηση του βίαιου εγκλήματος του 2018.

Φαίνεται όμως πως ο πρίγκιπας διάδοχος δεν εμπιστεύεται… κανέναν μετά και την υπόθεση δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη που πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ζήτησε 300 λιμουζίνες για την επίσκεψή του στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Αρη Πορτοσάλτε ενώ στις αποσκευές του έχει μέχρι και… πιάτα: «Στα καλά θέματα των ημερών είναι η επίσκεψη του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος για να έρθει ζήτησε 300 λιμουζίνες. Δεν είχαμε και φέρνουμε τις λιμουζίνες από γειτονικά κράτη. Έρχεται με τρία αεροπλάνα δικά του. Εχει κλείσει ένα ολόκληρο ξενοδοχείο δικό του. Τα φέρνει δικά του όλα, κλινοσκεπάσματα, πιάτα. Δεν εμπιστεύεται τίποτα και οδοντογλυφίδα θα έρθει από τον τόπο του».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X