Επιλογές

ΝΔ: Ετοιμάζουν… digital συνέδριο!

ΝΔ: Ετοιμάζουν… digital συνέδριο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τους ανεβασμένους τόνους στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφει την προσοχή του στο συνέδριο της ΝΔ, πριν την αναχώρηση για Σανγκάη.

Μπορεί η ένταση στη Βουλή να ανέβηκε κατακόρυφα χθες το βράδυ, με αιχμή τη σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα για τα όσα προσήψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση δηλώσεις του στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν θα συνεχίσει στο τέμπο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Πέτσας που είναι και ο «άμεσα ενδιαφερόμενος» αποδίδει στον κ. Τσίπρα διαστρέβλωση των λόγων του και κάπου εκεί το θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει.

Ο Μητσοτάκης, η Σανγκάη και η ΝΔ

Από εκεί και πέρα, πριν από την αναχώρηση του κ. Μητσοτάκη για τη Σανγκάη σήμερα το απόγευμα, υπάρχει ένα σημαντικό προγραμματισμένο ραντεβού: η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της ΝΔ που θα γίνει το τριήμερο από τις 29 Νοεμβρίου ως και την 1ηΔεκεμβρίου. Οι προετοιμασίες είναι ήδη σχετικά εντατικές, αν και υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες.

Αμερικανικός δάκτυλος σε Αθήνα και Σκόπια

Όπως αναφέρουν στελέχη που γνωρίζουν το παρασκήνιο των διεργασιών, το συνέδριο θέσεων της ΝΔ που θα γίνει φέτος θα έχει μια ενδιαφέρουσα καινοτομία: θα είναι πλήρως ηλεκτρονικοποιημένο και εξ ου και απολύτως «πράσινο», με δεδομένη την έμφαση που αποδίδει ο πρωθυπουργός στις πρωτοβουλίες για τον σεβασμό του περιβάλλοντος. Πρακτικά, το μόνο χαρτί που θα υπάρχει θα είναι τα καρτελάκια που θα μοιραστούν στους συνέδρους. Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει πως όλες οι προσκλήσεις πριν το συνέδριο θα αποσταλούν ηλεκτρονικά, ο φάκελος των συνέδρων θα είναι ηλεκτρονικός, ενώ και όλες οι ψηφοφορίες για τα ψηφίσματα ανάλογα με τις εκάστοτε θεματικές ενότητες θα γίνουν ηλεκτρονικά και όχι με το στήσιμο των παραδοσιακών καλπών σε παρακείμενο του συνεδρίου χώρο.

Καινοτομίες στο συνέδριο!

Παράλληλα, στις ηλεκτρονικές καινοτομίες του συνεδρίου θα περιλαμβάνονται η διεξαγωγή onlineερωτηµατολογίου και η δυνατότητα ερωτήσεων και παρεµβάσεων από τους παρευρισκοµένους, αλλά και από συνέδρους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Πρακτικά, θα είναι ένα μεταβατικό συνέδριο για τη ΝΔ, με δεδομένο ότι το κόμμα στο τέλος του Νοεμβρίου δεν θα έχει συμπληρώσει καν πέντε μήνες στη διακυβέρνηση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα γίνουν αναλυτικές θεματικές συζητήσεις, με τη συμμετοχή υπουργών, αλλά και καλεσμένων-έκπληξη που ακόμα δεν έχουν «κλειδώσει» για μια σειρά ενοτήτων από την κλιματική αλλαγή και την ψηφιακή εποχή, έως την ισότητα των φύλων και την ποιότητα του ελεύθερου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνέδριο θέσεων δεν υπάρχουν διαδικασίες για εκλογή οργάνων, ενώ η οδός Πειραιώς προγραμματίζει και μια ιδιαίτερη εκδήλωση για το απόγευμα του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου. Πέρυσι είχε διοργανωθεί συναυλία με τους Onirama για καλό σκοπό, ενώ φέτος, πάλι για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα διοργανωθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου, στον οποίο εξαιρετικά πιθανό είναι να συμμετάσχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με… Μεϊμαράκη

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, όπως και πέρυσι, είναι ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Από εκεί και πέρα συμμετέχουν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής Γραφείου προέδρου Στέλιος Κονταδάκης, η διευθύντρια Επικοινωνίας προέδρου Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος προέδρου Θανάσης Νέζης και ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X