Πολιτική

Νέα επιχείρηση συσκότισης των υποκλοπών: Ενταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Νέα επιχείρηση συσκότισης των υποκλοπών: Ενταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση των συνακροάσεων-υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό, από το 2016 έως και τον Απρίλιο του 2022.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφεραν στη συζήτηση το αίτημα του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου, σχετικά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε να διαβαστεί η επιστολή του κ. Ράμμου αλλά και να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κ. Μπούρας, υποκρίθηκε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο θέλει ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχή να μιλήσει ενώπιόν της, απαιτώντας δεύτερη επιστολή στην οποία θα αναλύει το αντικείμενο της συνεδρίασης.

Η αντιπολίτευση συντάχθηκε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο ο κ. Μπούρας όσο και ο βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Μαρκόπουλος, αρνήθηκαν σθεναρά με αποτέλεσμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν.

Μάλιστα, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε μάλιστα λόγο για… πολιτικοποίηση του κ. Ράμμου υποστηρίζοντας ότι δεν κινείται εντός των ορίων του Συντάγματος.

Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε.

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς νόημα η προσπάθεια κωλυσιεργίας της κυβέρνησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι μετά την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

“Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό” σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Ποιοι έχουν κληθεί σε ακρόαση για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι παρά τα στοιχεία αρχές δεν ερεύνησαν ως όφειλαν όλες τις υποθέσεις υποκλοπών σε βάρος του κόμματος και ότι θα οδηγούνταν στο αρχείο, όπως επιδίωκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν παρέμβαινε το ΚΚΕ.

Το αίτημα του για τη σημερινή συνεδρίαση έχει υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25. Προς ακρόαση έχουν κληθεί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υποστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι εξής:

  • – Χρήστος Ζαμπίρας, πρώην πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών
  • – Γεώργιος Μπακάλης, μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ
  • – Παναγιώτης Ριζομυλιώτης, τέως μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ
  • – Σπυρίδων Σκουλαρίκης, μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ
  • – Νικόλαος Παπαδάκης, μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ
  • – Δημήτρης Βεργάδος, μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ
  • – Παναγιώτης Τρακάδας, πρώην ειδικός επιστήμονας ΑΔΑΕ
  • – Παναγιώτης Μπάμπαλης, ειδικός επιστήμονας ΑΔΑΕ
  • – Βασίλειος Σταθόπουλος, ειδικός επιστήμονας ΑΔΑΕ
  • – Αργυρώ Αμίδη, δικηγόρος ΑΔΑΕ

Από την Εισαγγελία, οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση:

  • – Γεώργιος Νούλης, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών
  • – Βάια Ακριβού, εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας
  • – Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών

Από την Κρατική Ασφάλεια, που ενήργησε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση:

  • – Ιωάννης Στούκας, αστυνόμος Β’
  • – Βασίλειος Μπερτάνος, αστυνομικός διευθυντής
  • – Αθανάσιος Πράπας, πρώην αστυνομικός διευθυντής

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X