Παρασκήνιο

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη… ζεστή αγκαλιά του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη… ζεστή αγκαλιά του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε καταλύτης για τη στροφή που -αμέσως μετά την εκλογή του- του ζητούσε επιτακτικά το σύστημα Μητσοτάκη. Αφού εξέφρασε τη λύπη του για τη “σύμπλευση”, όπως ισχυρίστηκε, “μελών του ΣΥΡΙΖΑ με την ελληνική Ακροδεξιά”, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε προσφέροντας τροφή στην αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα.

«Κάποιοι το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι σε όλα», είπε σε συνέντευξή του, σημειώνοντας πως «την ώρα του σκληρού εμφυλίου στην Υεμένη, διαπραγματεύονταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος την αποστολή βαρέος εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία».

Μετά από λίγους μήνες αμφιταλάντευσης και τήρησης ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Ανδρουλάκης κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την πλευρά της κυβέρνησης με αφορμή ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό ιδεολογικά και αξιακά.

Η κριτική του προς τον πρωθυπουργό είναι ότι δεν εργάζεται για την εθνική συνεννόηση συγκαλώντας συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και, κατά τα άλλα, δεν εκφράζει καμία διαφωνία σε σχέση με τη στάση του στο ουκρανικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που… υιοθετεί Κυριάκο Μητσοτάκη

Αντίθετα, υιοθετεί όλη τη θεωρία που διατυπώνει ο πρωθυπουργός και ο μηχανισμός που τον υποστηρίζει για την ένταξη της χώρας μας στη Δύση, τη σωστή πλευρά της ιστορίας και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, όπως ο ίδιος το εννοεί.

Είχε προηγηθεί αλλαγή στάσης από την πλευρά της ΝΔ απέναντί του. Από τις αρχικές αβροφροσύνες με την προσδοκία ότι η εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέρασαν στις επιθέσεις με τη βεβαιότητα ότι, τελικά, διαρροές προς την πλευρά του υπάρχουν και από το κυβερνών κόμμα.

Το βρώμικο σχέδιο της Ν.Δ. κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στο μεταξύ έγινε πιο ορατή η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη δημόσια σφαίρα και πιο ισχυρή η πίεση της “πλευράς Novartis” να συνταχθεί ενεργητικά μαζί της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ άργησε να πάρει θέση μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μόλις τη Δευτέρα μίλησε και αυτό ήταν ενδεικτικό της αμηχανίας του και της δυσκολίας του να πάρει μια απόφαση, όχι τόσο με διπλωματικά κριτήρια, όσο με πολιτικά και εσωκομματικά. Η εποχή της ουδετερότητας τελείωσε για τον Ν. Ανδρουλάκη και θα κριθεί γι αυτό στις κάλπες, όχι στις δημοσκοπήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X