Παρασκήνιο

Novartis – Γεωργιάδης: Ποια είναι Κατραβά που κατέθεσε 20 χιλιάδες στο λογαριασμό του

Novartis – Γεωργιάδης: Ποια είναι Κατραβά που κατέθεσε 20 χιλιάδες στο λογαριασμό του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλά ερωτήματα προκύπτουν από το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα με το οποίο αναλύεται γιατί το τμήμα της δικογραφίας «Novartis» που αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη μπαίνει στο αρχείο.

Όπως αναλύει το tvxs.gr σε ρεπορτάζ του, πέρα από τα επίχαμα εμβάσματα που καταγράφονται στο πόρισμα για την αρχειοθέτηση της εμπλοκής Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis, όπως για παράδειγμα τα εμβάσματα από τον Σκάι ύψους 18.800 ευρώ, ερωτήματα προκαλεί ο ρόλος της Βασιλικής Κατραβά, ιδαιτέρα τότε γραμματεάς του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, από το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα μαθαίνουμε ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2018 η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» είχε καταθέσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις, η Βασιλική Κατραβά λάμβανε αυτή τα χρήματα από τον Φρουζή, για λογαριασμό του Άδωνι Γεωργιάδη, τα οποία τοποθετούνταν μέσα σε κίτρινους φακέλους.

«Γνωρίζω ότι ο Φρουζής έκανε τους χρηματισμούς χέρι με χέρι ο ίδιος. Στην περίπτωση όμως του Άδωνι Γεωργιάδη, γνωρίζω ότι εκτός από τις φορές που ο ίδιος ο Φρουζής τον χρημάτισε απευθείας (χέρι με χέρι), σε τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του Γεωργιάδη η ιδιαιτέρα γραμματέας του Βασιλική Κατραβά, εντός κίτρινων φακέλων, μια φορά εντός του ξενοδοχείου Λίντρα Μάριοτ, όπου η ανωτέρω έλαβε το ποσό των 70.000 ευρώ το οποίο προοριζόταν για την ανακαίνιση της οικίας του Άδωνι Γεωργιάδη, και τις άλλες δύο φορές εντός του Υπουργείου Υγείας, όπου έλαβε 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα», αναφέρει η μάρτυρας.

Μάλιστα, η ίδια δηλώνει πως ήταν μπροστά στη διαδικασία της προετοιμασίας των κίτρινων φακέλων, αλλά και ότι είδε με τα μάτια της τον Φρουζή να δίνει τους φακέλους στην Κατραβά. «Σε μια από τις δυο περιπτώσεις που δόθηκαν τα χρήματα στο υπουργείο Υγείας, θυμάμαι ακόμη και τί φορούσε η Κατραβά (άσπρο παντελόνι τύπου τζιν με άσπρο πουκάμισο με ρίγα γαλάζια)», τονίζει.

Συγκεκριμένα, για μια από τις παραδόσεις, η οποία σύμφωνα με τη μάρτυρα έγινε στο ξενοδοχείο Λίντρα Μάριοτ, αυτή έλαβε χώρα «το μήνα Φεβρουάριο με Μάρτιο του έτους 2014 προχωρημένη πρωινή ώρα». «Η Κατραβά, η οποία φορούσε μπεζ καμπαρντίνα, παρέλαβε τα χρήματα από το Φρουζή. Συγκεκριμένα αφού συναντήθηκαν στο χώρο της υποδοχής του Ξενοδοχείου βγήκαν έξω όπου ο Φρουζής της παρέδωσε το φάκελο με τα χρήματα και αποχώρησε. Το συγκεκριμένο περιστατικό είδα με τα ίδια μου τα μάτια».

«Αδιευκρίνιστες καταθέσεις»

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως το 2018 οι εισαγγελικές αρχές είχαν διατάξει άρση του τραπεζικού απορρήτου του Άδωνι Γεωργιάδη και των στενών συγγενικών του προσώπων, κατά την οποία διαπιστώθηκαν «αδιευκρίνιστες πιστώσεις». Μεταξύ άλλων, από το πόρισμα προκύπτει πως η Παρασκευή Κατραβά, είχε προχωρήσει σε καταθέσεις σε λογαριασμό της ALPHA BANK Στουρνάρα.

Επίσης, αναφέρεται πως και η ίδια η Βασιλική Κατραβά, τέως γραμματέας του, έκανε καταθέσεις κατόπιν εξουσιοδότης του Άδωνι Γεωργιάδη. «Πραγματοποιήθηκαν ωστόσο από την Βασιλική Κατραβά αναλήψεις/καταθέσεις μετρητών σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Άδωνι Γεωργιάδη κατόπιν εξουσιοδότησης από τον ίδιο, όπως π.χ στις 17/7/2013 έγινε κατάθεση μετρητών ύψους 4.750 ευρώ από την Κατραβά Βασιλική στο κατάστημα Στουρνάρα της Alpha Bank, στις 3/10/14 κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα (πάγιας προκαταβολής της Βουλής των Ελλήνων), εννέα καταθέσεις μετρητών συνολικού ποσού 14.300 ευρώ σε λογαριασμό καταθέσεων στην Alpha Bank το 2014, καταθέσεις μετρητών σε λογαριασμό της Alpha Bank το 2015»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X