Πολιτική

Ο Νίκος Τόσκας απαντά στον Μητσοτάκη για την αποδέσμευση του 20% των αστυνομικών που φυλάσσουν την ΝΔ

Ο Νίκος Τόσκας απαντά στον Μητσοτάκη για την αποδέσμευση του 20% των αστυνομικών που φυλάσσουν την ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες ανακοίνωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι επικοινώνησε με τον αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησε να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές.

Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 20% αναλογεί σε 32 αστυνομικούς της Ομάδας Δίας, οι οποίοι μέχρι τώρα βρίσκονταν σε βάρδιες στα γραφεία της «γαλάζιας» παράταξης και που στο εξής μπορεί να αξιοποιήσει η αστυνομία για περιπολίες στους δρόμους (σ.σ: αν είναι 32 αστυνομικοί το 20%, τότε το 80% είναι 128 της ομάδας Δίας που θα παραμείνουν να φυλάνε τη ΝΔ ).

«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Eπιβεβαιώνει πλήρως όσα η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας», τονίζει, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόσκας σε Μητσοτάκη: Fake news οι μειώσεις των αστυνομικών περιπολιών;

Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μείωση των αστυνομικών περιπολιών.

Όπως σημείωσε ο κ. Τόσκας, τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, είναι στη σφαίρα των fake news.

«Άλλωστε, στην κατ΄ ιδίαν επικοινωνία του με τον αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την απόφασή του να αποδεσμεύσει το 20% των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για φύλαξη στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες» συμπλήρωσε.

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί σε περιπολίες

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περισσότεροι από 600 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων, αναμένεται να αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες της οδού Κανελλοπούλου, την περασμένη εβδομάδα αποδεσμεύτηκαν 95 αστυνομικοί από δικαστικούς, ενώ αρχικά προβλεπόταν η αποδέσμευση 150 αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση των υπολοίπων αστυνομικών που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα γίνει από όλες τις κατηγορίες των φυλασσόμενων προσώπων και ήδη μελετώνται οι λίστες των επισήμων και οι αριθμοί των αστυνομικών που διαθέτουν, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις στις αρμόδιες επιτροπές.

Οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού, θα διατεθούν όλοι στα αστυνομικά τμήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και κανείς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε γραφείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X