Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το θέμα της Opinion Poll -«Εξόφθαλμη παρέμβαση στη δημοσκόπηση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το θέμα της Opinion Poll -«Εξόφθαλμη παρέμβαση στη δημοσκόπηση»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές μέλη της επιτροπής Ν. Βούτση, Γ. Κατρούγκαλου, Σπ. Λάττα, Θ. Ξανθόπουλου και Π. Πολάκη, προς τον πρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου «βγάζει μάτι ότι είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα πιο τρελά όνειρα του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στις 31/5 στα ΜΜΕ, η δημοσκόπηση έδειξε ότι στην πρόθεση ψήφου, αυξήθηκε το ποσοστό της ΝΔ σε 37,3% (από 36,2% τον Απρίλιο) ενώ μειώθηκε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ σε 19,9% (από 20,2% τον Απρίλιο).

Επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη έρευνα «βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με πρόσφατη τακτική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου όπως π.χ. το 49% που είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σύμφωνα με την Opinion Poll εν αντιθέσει με το 28% που εμπιστεύεται την κυβέρνηση σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ή το 53% που πιστεύει πως η χώρα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με την Opinion Poll εν αντιθέσει με το 31% που πιστεύει πως η χώρα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο».

«Εξόφθαλμη παρέμβαση της δημοσκόπησης»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο και για «εξόφθαλμη παρέμβαση της δημοσκόπησης στα εσωκομματικά ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΚΙΝΑΛ, εν μέσω της διαδικασίας για την εκλογή αρχηγού, όπου ο εκλεκτός του Μαξίμου Α. Λοβέρδος προηγείται μακράν».

Τονίζουν σκωπτικά πως «ακόμη και σε κάποιον που είναι φανατικός οπαδός του Μητσοτάκη ή του Λοβέρδου και φανατικός πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γεννά ερωτηματικά».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από την Επιτροπή να συγκληθεί και να ζητήσει από την Opinion Poll την κατάθεση των σχετικών στοιχείων για την εν λόγω δημοσκόπηση, αξιοποιώντας τον νόμο Ρουσόπουλου (3603/2007) που δίνει την δυνατότητα κατόπιν αιτήματος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να ζητήσει η τελευταία από τη δημοσκοπική εταιρία να παρέχει στην Επιτροπή πληροφορίες σχετικά με το κόστος, τον τρόπο και μέθοδο διενέργειας της δημοσκόπησης και εξαγωγής αποτελεσμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X