Πολιτική

Οργή Άγκυρας για τους οκτώ στρατιωτικούς: Δεν κράτησε τον λόγο του ο Τσίπρας

Οργή Άγκυρας για τους οκτώ στρατιωτικούς: Δεν κράτησε τον λόγο του ο Τσίπρας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Άγκυρας μετά την αναμενόμενη απελευθέρωση και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Μπεκίρ Μποζντάγ, κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να προσθέσει:

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς την Ελλάδα αλλά και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, για το θέμα της απελευθέρωσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν έρθει στη χώρα μας, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ότι «η Ελλάδα προστατεύει Γκιουλενιστές και ότι αυτό, δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε».

Μάλιστα, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θεωρούσαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει λόγο αντρίκειο αλλά δεν τους επέστρεψε» υποστήριξε ότι «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ στην Τουρκία.

«Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε»

Ο Μποζντάγ συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε:

«Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Ειδικότερα, οι υπόλοιποι τέσσερις που κρατούνταν ακόμη, αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο κράτησης.

Όλοι τους παραμένουν σε δημόσιο οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, από το φόβο να επιχειρηθεί απαγωγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι είναι συνταγματική και νόμιμη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο όλοι οι αξιωματικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2016.

Δείτε ακόμη:

Ελεύθεροι και οι τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Ελλάδα

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X