Θέμα

Οργή ΣΥΡΙΖΑ! Ζητά παραιτήσεις μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκάλυψη πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

«Σήμερα η δημοκρατία στη χώρα μας δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρή ανακοίνωσή του, όπου κάνει λόγο για παρακρατική πρακτική με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ζητά παραιτήσεις μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

«Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ ζήτησε την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη συνιστά σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «στο όνομα της “εθνικής ασφάλειας” η ΕΥΠ παρακολουθούσε την έρευνα ενός δημοσιογράφου για τις δραστηριότητες συστημικών τραπεζών. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι διπλή. Πρώτον γιατί έχει μετατρέψει συνειδητά την ΕΥΠ σε οργανισμό εξυπηρέτησης κάθε λογής συμφερόντων. Δεύτερον γιατί για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για “ιδιωτική παρακολούθηση”».

«Αυτό είναι το περίφημο “επιτελικό” κράτος: παρακρατικές πρακτικές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και ασύστολα ψέματα δίχως ίχνος ντροπής. Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή ιστορία» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις