Πολιτική

Παπανδρέου: Επιλεκτική η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Παπανδρέου: Επιλεκτική η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τις σεξουαλικές επιθέσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Τον έδιωξαν από το πρόγραμμα. Δεν έγινε όμως κανένας διάλογος για να λυθεί ως πρόβλημα» επισήμανε ο Νίκος Παπανδρέου που υποστήριξε πως το ζήτημα θα λυθεί μόνο με συστηματικό διάλογο. Ο ίδιος αναφέρθηκε γενικότερα στον σεξισμό που υπάρχει στην κοινωνία «ακόμη και σε ραπ τραγούδια», επισημαίνοντας πως πρέπει «να έχουμε λογικές συζητήσεις».

Στην συνέχεια, μάλιστα, αναφέρθηκε στις σχετικές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «δεν έκανε καμία καταγγελία για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα». Υπενθυμίζεται, πως ο Συνήγορος του Πολίτη στο πόρισμα του αναγνώριζε ότι ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας Φρανκλίν Γκονζάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενες της πρεσβείας και συνέδεε άμεσα την απόλυση τους (δυο χρόνια μετά) με την καταγγελία που είχαν κάνει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας εναντίον του πρέσβη, σημειώνοντας μάλιστα πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η απόλυση είναι άκυρη ως καταχρηστική «διότι ασκήθηκε για λόγους εκδίκησης».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο Νίκος Παπανδρέου, εκτίμησε πως όσοι (σ.σ: σύμμαχοι τον ακολουθούν τον κάνουν λόγω οικονομικής πίεσης. «Η κάθε χώρα το βλέπει από την δική της σκοπιά. Δεν είναι μόνο ο Τραμπ που είναι σχετικά “φιλοερντογανικός” …». «Φοβάμαι μία σύρραξη. Μέχρι τώρα δεν του έχει βγει (σ.σ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν)» .

Μάλιστα, πρόσθεσε πως έχει γνωρίσει προσωπικά τον Τζο Μπάιντεν- τον οποίο φυσικά στηρίζει, και του έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Βαρθολομαίο.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο νέο του βιβλίο, το οποίο γράφει αυτή την περίοδο, που θα σχετίζεται μεταξύ άλλων με την ΕΓΕ -το φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα υπό την Μαργαρίτα Παπανδρέου και τους αγώνες για την ισότητα των γυναικών στην Ελλάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X