Παρασκήνιο

Εξεταστική: Ο Κοντολέων άνοιξε την πόρτα της αποπομπής του Γιώργου Γεραπετρίτη

Εξεταστική: Ο Κοντολέων άνοιξε την πόρτα της αποπομπής του Γιώργου Γεραπετρίτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη ο Παναγιώτης Κοντολέων έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή και τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ υποστήριξε πως εκτός από τον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη ενημέρωνε και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, για τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές. Που σημαίνει ότι ο μεν Π. Κοντολέων άνοιξε την πόρτα της αποπομπής για τον Γιώργο Γεραπετρίτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει με τον υπουργό Επικρατείας.

Δηλαδή αυτόν που τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Τα προαναφερόμενα ήταν εξόχως αποκαλυπτικά, παρότι ο Παναγιώτης Κοντολέων επικαλέστηκε πολλές φορές το απόρρητο..

Μετά από αυτό η αποπομπή του Γιώργου Γεραπετρίτη είναι μονόδρομος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εκτός βέβαια αν ο πρωθυπουργός του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του οπότε θα πρέπει να εξηγήσει και δημόσια τους λόγους.

Την ίδια στιγμή, αδιανόητος είναι ο ισχυρισμός του πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δήθεν δεν ήξερε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή της, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Οπότε γεννάται το εύλογο ερώτημα: Αφού ο πρωθυπουργός δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για «σοβαρό εθνικό λόγο»;

Οι αντιφάσεις, οι αστείες ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά όχι μόνο για τις πολιτικές τους ευθύνες, αλλά και για τις ποινικές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X