Παρασκήνιο

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός μπορεί με το διάγγελμα του να αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ελλάδας να υπάρξει διάλογος με την άλλη πλευρά , ο Ταγίπ Ερντογάν πάντως, συνεχίζει με την στάση του να προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές που είναι πέρα για πέρα ελληνικές.

Την ίδια στιγμή πάντως η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα αρνητική στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Φώφης Γεννηματά για σύγκλυση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία της προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο για μια σειρά από λόγους.

Κατ΄ αρχήν δεν θέλει να κάνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δείξει ότι «βάζει» τον Αλέξη Τσίπρα στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Δεύτερον ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θέλει να δείξει ότι  είναι ο πολιτικός που μπορεί να διαχειριστεί όλα τα θέματα και όλες τις κρίσεις.

Τρίτον με δεδομένο ότι το ΚΚΕ δεν επιθυμεί την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών  η κυβέρνηση δεν επιθυμεί  να εμφανιστεί  ότι δεν έχει ομοφωνία στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο τέταρτος λόγος έχει να κάνει με τα ότι το Μέγαρο Μαξίμου, δεν έχει πειστεί ακόμα ότι η νέα πρόεδρος μπορεί να συνθέσει όλες τις απόψεις, καθώς στο συμβούλιο θα παραβρεθούν και ο Γιάννης Βαρουφάκης, αλλά και ο Κυριάκος  Βελόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X