Παρασκήνιο

Γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία για την τοποθέτηση Στυλιανίδη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία για την τοποθέτηση Στυλιανίδη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με το… καλημέρα ξεκίνησαν πάλι οι μουρμούρες στο «γαλάζιο στρατόπεδο». Αυτή τη φορά η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη, βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., δεν έγινε εύκολα αποδεκτή από αρκετούς βουλευτές της Ν.Δ.

Και αυτό γιατί του χρεώνουν ότι τόσο καιρό ήταν… εξαφανισμένος, δεν βγήκε ποτέ να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης και κυρίως τον κατηγορούν ότι τόσο καιρό που… πυροβολούν την Πολιτική Προστασία, για κενά και παραλείψεις, ο Στυλιανίδης δεν βγήκε να πει μια κουβέντα. και δεν έχουν άδικο ύστερα από την αποτυχημένη παρουσία που είχε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου η απορροφητικότητα του προγράμματος “Αιγίς”  ήταν μόλις 0,5%, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης κικίλιας.

Παράλληλα εκτιμούν ότι με αυτήν την επιλογή δίνεται… πάσα στην αντιπολίτευση να συνεχίσει να επιτίθεται στην κυβέρνηση. Από το Μαξίμου αντίθετα εκτιμούν ότι μπορεί να τα πάει καλά στο Ναυτιλίας και θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο συνομιλητή κυρίως με τους Ευρωπαίους εταίρους. Και αυτό γιατί το μεταναστευτικό είναι αυτό που επί της ουσίας… έφαγε τον Βαρβιτσιώτη και η τραγωδία στο λιμάνι ήταν η σταγόνα στο ποτήρι.

Τώρα στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στους Ευρωπαίους για να εκταμιεύσει πόρους, αλλά και να προχωρήσει το νέο σχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική. Αυτό φάνηκε και στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης των πλημμυροπαθών που σήκωσε τηλέφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζει στην Ε.Ε. ως πρώην επίτροπος. Παράλληλα έχει κυβερνητική εμπειρία. Κυρίως όμως θα πρέπει να επανέλθει νηνεμία στο Λιμενικό Σώμα, καθώς όπως μου έλεγαν η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι βρισκόταν σε τρικυμία από επιλογές και λάθη.

Τώρα η παραίτηση Βαρβιτσιώτη δείχνει ότι το Μαξίμου θα πάει πιο πίσω τα σχέδια που είχε για ανασχηματισμό και ενδέχεται να λειτουργήσει ως ασφάλεια εκτόνωσης, καθώς το κλίμα ήταν βαρύ τον τελευταίο καιρό, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Αυτός που έμεινε στα κρύα του… λουτρού ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που το τηλέφωνό του δεν κτύπησε.

Για τους υπόλοιπους που γκρινιάζουν έλεγαν και ορθά κάποιοι ότι η κοινωνία έχει άλλες προτεραιότητες και όχι ποιος θα είναι υπουργός. Πάντως κανείς δεν πρόκειται να φωνάξει δημόσια μου έλεγε γνώστης της «γαλάζιας ανθρωπογεωγραφίας». Ας όψεται ο εν αναμονή ανασχηματισμός…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X