Παρασκήνιο

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα…

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει. Το πότε ούτε ο ίδιος το γνωρίζει.

Στο χώρο της Αριστεράς υπάρχουν συζητήσεις που δεν γίνονται στεντόρεια τη φωνή, αλλά κρυφίως και αφορούν στο πολιτικό μέλλον του απερχόμενου προέδρου Αλέξη Τσίπρα – ο οποίος ετοιμάζεται να δημιουργήσει ίδρυμα, όπως όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί. Στη Λεωφόρο Αμαλίας. Για να έχει απέναντι την Βουλή;

Λένε, λοιπόν, πως αν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν «περπατήσει» – το πρώτο crash test θα είναι οι ευρωεκλογές – τότε η επαναδραστηριοποίηση του Αλέξη Τσίπρα είναι, περίπου, αναμενόμενη. Με την διαφορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα δημιουργηθεί ένα νέος πολιτικός σχηματισμός!

Οι συμμετέχοντες σ΄αυτές τις συζητήσεις θεωρούν ( λένε φήμες που γράφουμε με κάθε επιφύλαξη) ότι υπάρχει σαφής ένδεια ισχυρών προσωπικοτήτων στην περιοχή της κεντροαριστεράς (ενώ στη δεξιά ή την κεντροδεξιά έχουμε πληθωρισμό προσωπικοτήτων) κι ως εκ τούτου εμφανίζεται συστημικό έλλειμμα. Θεωρούν δηλαδή – όλοι αυτοί που συζητούν – ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες.
Αυτά συμβαίνουν στα εσωκομματικά πηγαδάκια. Νεώτερα προσεχώς….και προπαντός προσοχή στις φήμες.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει. Το πότε ούτε ο ίδιος το γνωρίζει. Βλέπετε πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες και για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος…

Ολες οι Ειδήσεις