Παρασκήνιο

Μεγάλη δυσαρέσκεια Αντώνη Σαμαρά με Κυριάκο Μητσοτάκη

Μεγάλη δυσαρέσκεια Αντώνη Σαμαρά με Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η δυσαρέσκεια του Αντώνη Σαμαρά, των βουλευτών και στελεχών τη Ν.Δ. που πρόσκεινται σε αυτόν  είναι έντονη, γράφει το σαμαρικό πάλι (για ένα διάστημα τα είχαν σπάσει, αλλά τα ξαναβρήκαν) antinews.gr. Και επειδή γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στη δεξιά πολυκατοικία σας μεταφέρουμε πλήρες το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο στο κυβερνητικό κόμμα.

«Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο σαμαρικό στρατόπεδο κατόπιν της πρωτοβουλίας του Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί και η περίοδος διακυβέρνησης Σαμαρά στην εξεταστική για τις υποκλοπές, σύμφωνα με πληροφορίες  του Antinews.

Συγκεκριμένα, πρόσωπα που κινούνται στον στενό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν «ότι είναι αδιανόητος αυτός ο ιδιότυπος συμψηφισμός που επιχειρεί το Μαξίμου, για να αποσείσει τις ευθύνες του για τις επισυνδέσεις».

Προφανώς εννοούν οτί ουδέποτε πιάστηκε ο Σαμαράς με τη γίδα των υποκλοπών στην πλάτη, κι όσο κι αν προσπαθεί ο Μητσοτάκης να συμψηφίσει το «κόριασμα» του κινητού του Ανδρουλάκη με την εξάρθρωση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, είναι δεδομένο ότι θα γελοιοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι Σαμαράς και Καραμανλής έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη διά της απουσίας τους από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές, που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή.

Ενδεχομένως η εν λόγω κίνηση σε συνδυασμό με τα…πυρά συνταγματικότητας που εκτόξευσε ο Βενιζέλος -αντιπρόεδρος επί κυβέρνησης Σαμαρά- λίγο μετά τα όσα είπε περί νομιμότητας των παρακολουθήσεων ο Μητσοτάκης, οδήγησαν τον Κυριάκο στην απώλεια της απαιτούμενης για την περίσταση ψυχραιμίας, με αποτέλεσμα να ρίξει μπουρλότο στη ΝΔ.

Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι συνέπειες του εσωκομματικού πολέμου που σοβεί.

Ίσως το έγκυρο Reuters να μην έγραψε τυχαία στο άρθρο του περί πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα που εγείρει νέες ανησυχίες για την πορεία της εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών, ότι για να εκτονωθεί η κρίση εξετάζεται είτε η αλλαγή πρόεδρου στη ΝΔ, είτε η αλλαγή πρωθυπουργού.

Αποκάλυψη, που πιθανότατα στρίμωξε στον τοίχο τον Μητσοτάκη, εξ ου και το μπουρλότο στο κόμμα. Κοινώς…  αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

Πάντως, μέχρι στιγμής ουδείς εκ των σαμαρικών έχει τοποθετηθεί δημοσίως.

Αντίθετα, οι καραμανλικοί πυροβολούν ακατάπαυστα τον Μητσοτάκη.

Την αρχή έκανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ακολούθησαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη,  Κώστας Τζαβάρας, Νικήτας Κακλαμάνης, με τελευταία και πιο ουσιαστική παρέμβαση όσον αφορά τη σωτηρία της τιμής της παράταξης, αυτή του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Εν αναμονή λοιπόν των σαμαρικών μύδρων, των οποίων η ένταση θα δείξει ποιο είναι το μέλλον του Μητσοτάκη.

Είναι αυτονόητο ότι αν κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο με των αντίστοιχων καραμανλικών τότε οι πολιτικές μέρες του Κυριάκου είναι μετρημένες, καθώς θα πρόκειται για «υπόγεια» συμφωνία των… πατριωτικών δυνάμεων (Σαμαράς-Καραμανλής) προς λύτρωση της πληγωμένης παράταξης ώστε να μην καταντήσει σαν το ΠΑΣΟΚ.

Αν είναι πιο ήπιοι ή αν τελικά δεν εξαπολυθούν, τότε σημαίνει ότι οι σαμαρικοί έχουν αποφασίσει να αφήσουν τον Μητσοτάκη να κυβερνήσει μέχρι τέλους για να εξαερωθεί και να λάβουν ύστερα τις αποφάσεις τους.

Τακτική που θα συμπαρασύρει και τους καραμανλικούς για να μη μείνουν με τον… μουτζούρη της πτώσης της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι το εσωκομματικό  μέτωπο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που είναι ιδιαιτέρα δύσκολο να κλείσει.

Κι όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, όλοι οι πρωθυπουργοί της ΝΔ (πλην του Κωνσταντίνου Καραμανλή), έπεσαν κυρίως από τον εσωκομματικό πόλεμο.

Συνεπώς, κομματάκι δύσκολο να τη γλυτώσει ο Κυριάκος με τόσα ανομήματα που τον βαρύνουν.

Οψόμεθα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X