Παρασκήνιο

Κορονοϊός: Το φιάσκο της κυβέρνησης και το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Το φιάσκο της κυβέρνησης και το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τους πιστούς από την διεξαγωγή rapid test προκειμένου να μπουν στην εκκλησία.

Το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση που καλούσε τους θρησκευόμενους πολίτες να εμβολιαστούν ή να κάνουν τεστ έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μόλις την προηγούμενη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε –ειρωνευόμενος μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα – στο γιατί η κυβέρνηση πήρε μια τέτοια απόφαση.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξω από τις εκκλησίες, μία δικαιολογία ωστόσο που κατέρρευσε μετά την στάση της εκκλησίας .

Τα πράγμα έγιναν  ακόμα χειρότερα όταν οι συνεργάτες του διέρρευσαν ότι η Ιερά Σύνοδος πήρε  την απόφαση να παροτρύνει τους πιστούς να κάνουν τεστ μετά την επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο.

Μόνο που τα τζιμάνια της κυβέρνησης δεν πρόσεξαν ότι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου είχε ημερομηνία μία μέρα πριν την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο. Δηλαδή Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Η αλήθεια είναι ότι η  κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με το δικό της κοινό, καθώς η  απόφαση να εξαιρέσει για μια ακόμη φορά τους ανθρώπους της εκκλησίας από τις δύσκολες αποφάσεις  θεωρήθηκε ως υποχώρηση στους φανατικούς αντιεμβολιαστές.

Και αυτό γιατί όπως προκύπτει πολλοί εμβολιασμένοι θρησκευόμενοι δεν μπορούν να πάνε να προσκυνήσουν σε έναν ναό, γιατί φοβούνται τους ανεμβολίαστους φανατικούς που πηγαίνουν χωρίς τεστ και μάσκες.

 Η  κυβέρνηση με την απόφαση της εμφανίστηκε να μην αναγνωρίζει ότι στον χώρο της εκκλησίας υπάρχουν εμβολιασμένοι πιστοί  και συστρατεύθηκε με το πιο σκληρό ακροδεξιό κομμάτι της εκκλησίας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μελετά  από την ερχόμενη εβδομάδα την επαναφορά του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 1 μέχρι τις 7 το πρωί για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο .

Καθώς οι προβλέψεις των ειδικών μιλούν ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως η κυβέρνηση αναζητά λύσεις με τις οποίες θα προσπαθήσει να ελέγξει την κατάσταση.

Οι πληροφορίες λένε  ότι αυτή  την  πρόταση έχουν  καταθέσει  οι επιστήμονες  εδώ και  αρκετό καιρό αλλά το Μέγαρο Μαξίμου ήταν αρνητικό καθώς η όλη ιστορία παρέπεμπε σε lockdown..

Πάντως οι τελικές αποφάσεις αναμένεται  να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα . Ωστόσο   όσο   τα κρούσματα εμφανίζονται  να αυξάνονται  η επαναφορά του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θεωρείτε πολύ πιθανή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X