Θέμα

Στο Μαξίμου τρέμουν αντάρτικο βουλευτών για τα εργασιακά

Στο Μαξίμου τρέμουν αντάρτικο βουλευτών για τα εργασιακά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η στάση που κράτησαν στο  νομοσχέδιο  για την συνεπιμέλεια των παιδιών η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη – οι οποίες το καταψήφισαν γιατί διαφωνούσαν- έχει θορυβήσει ιδιαίτερα όπως φαίνεται  την κυβέρνηση καθώς τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου φοβούνται μήπως υπάρξουν μιμητές και  στο Εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται  με το βλέμμα στραμμένο στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και στην  ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει στις 16 Ιουνίου στην Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο καθώς απεύχονται να επαναληφθεί η ιστορία που έγινε με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών.

 Αυτή την φορά η ονομαστική ψηφοφορία που ζητήθηκε από τον ίδιο τον υπουργό  με το παράδοξο επιχείρημα ότι έτσι θα φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιπλέκει ακόμα περισσότερο  τα πράγματα καθώς – όπως εκτιμάται –  η διαδικασία αυτή απελευθερώνει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που διαφωνούν  να καταψηφίσουν   το νομοσχέδιο χωρίς να κατηγορηθούν ότι  υποσκάπτουν την κυβέρνηση συμμετέχοντας σε ομάδες ή τάσεις που υπάρχουν μέσα στο κόμμα τους.

Τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί

Η μεγάλη  απεργιακή κινητοποίηση ενεργοποίησε τους φόβους των συνεργατών του πρωθυπουργού καθώς το μέγεθος , ο όγκος και η αποφασιστικότητα των απεργών έδειξε ότι οι πιέσεις στην κοινωνία θα είναι πολλές και επώδυνες.

Το γεγονός ακόμα ότι στην πορεία βρίσκονταν τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί με τον Αλέξη Τσίπρα να εισπράττει τις περισσότερες  θετικές εκδηλώσεις θορύβησε ιδιαίτερα τα στελέχη της κυβέρνησης τα οποία αντιλαμβάνονται ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές ( ιδιαίτερα της επαρχίας) θα πιεστούν πολύ  σε τοπικό επίπεδο.

Καθώς  μάλιστα  η χθεσινή συγκέντρωση ήταν πολύ μεγαλύτερη από της πρωτομαγιάς δείχνει ότι η ανάδειξη του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΚΕ έχει φέρει αποτελέσματα .

Οι ίδιες πηγές λένε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα πάντως η κυβέρνηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος προκειμένου να πείσει τους εργαζόμενους ότι η κατάργηση του οκταώρου και οι απλήρωτες υπερωρίες δεν είναι τόσο σοβαρό ζήτημα αφού μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις για την γονεϊκή άδεια και στον πατέρα, την  σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια, τα ονόματα και οι πονοκέφαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X