Παρασκήνιο

Το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αποπομπή

Το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αποπομπή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγάλος χαμένος του ανασχηματισμού είναι σίγουρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς αυτός εμφανίστηκε απέναντι στην κοινή γνώμη να πληρώνει την ιστορία με τις καταστροφικές πυρκαγιές της Κυριακής αν και ήταν από τις λίγες φορές που δεν είχε την επιχειρησιακή ευθύνη..

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι το Μέγαρο Μαξίμου τον διαβεβαίωνε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι δεν θα είναι εκτός κυβέρνησης, καθώς αυτός δεν είχε καμία σχέση με την πυροσβεστική.

Όταν μάλιστα ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί για να δείξει ότι αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη, αν και δεν ήταν οι πυρκαγιές στις αρμοδιότητες του, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού του είπαν ότι δεν χρειάζεται.

Στο παραπέντε έμαθε λοιπόν  ότι ο πρωθυπουργός τον βγάζει από το υπουργείο, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να δείξει ότι έχει πάρει το μήνυμα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  δεν θέλησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, ενώ αποφάσισε να στείλει μήνυμα στο Μαξίμου ότι θα τον βρουν μπροστά τους. Η φράση του στην παράδοση παραλαβή «θα είμαι ενεργός στον δημόσιο βίο» ερμηνεύθηκε  από πολλούς ως μια έμμεση προειδοποίηση ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Αυτό που φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι δύο πράγματα.

-Κατ αρχήν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει πολλά και κρίσιμα πράγματα για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση σε καίρια θέματα. Μία ενδεχόμενη κριτική από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προφανώς και θα δημιουργούσε σοβαρές παρενέργειες στην κυβέρνηση.

-Δεύτερον με την κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός έκαψε τα σενάρια περί  κεντροαριστερού  ανοίγματος,  καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι εισέπραξαν ότι η λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να στύβει σαν στημένες λεμονόκουπες τους υπουργούς που προέρχονται από άλλα πολιτικά σχήματα και μετά να τους πετάει. Αυτό άλλωστε συνέβη και με τον Χάρη Θεοχάρη.

Η επιλογή ακόμα του πρωθυπουργού να ενισχύσει με ακροδεξιά στελέχη την κυβέρνησή του (η περίπτωση Πλεύρη έχει αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις) προφανώς και δείχνει ότι στα δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τα στελέχη του κόμματος του από την ακροδεξιά πτέρυγα.

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός περιμένει να περάσει ένα διάστημα προκειμένου να καταλαγιάσει η οργή του πρώην υπουργού προκειμένου να τον προσεγγίσει. Και αυτό γιατί στο Μαξίμου ξέρουν καλά ότι τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καλύτερα είναι να τον έχεις φίλο παρά  εχθρό.

Από την άλλη πάλι στελέχη του ΚΙΝΑΛ λένε ότι το πρώην στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη πήρε ένα μεγάλο ρίσκο όταν επέλεξε να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα μπορούσε μένοντας εκτός να δρέπει ακόμα  τις  δάφνες  από την σύλληψη της 17 Νοέμβρη όταν ήταν υπουργός  στην κυβέρνηση Σημίτη. Αντίθετα αυτός επέλεξε για δεύτερη φορά να  βρεθεί  στην Κατεχάκη συνδέοντας  το όνομα του με την χειρότερη περίοδο αστυνομικής καταστολής  …Ας πρόσεχε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X