Πολιτική

Ράμμος και Μενουδάκος καταθέτουν στην PEGA για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ράμμος και Μενουδάκος καταθέτουν στην PEGA για το σκάνδαλο των υποκλοπών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Επιτροπή θα καταθέσουν τις θέσεις τους οι επικεφαλής των δύο ελληνικών ανεξάρτητων Αρχών που εμπλέκονται, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο ίδιος θύμα παρακολούθησης τόσο της ΕΥΠ όσο και με κακόβουλο λογισμικό Predator, θα μιλήσει εκπροσωπώντας τους Σοσιαλιστές Δημοκράτες.

Η νέα τοποθέτηση Ανδρουλάκη έρχεται την ώρα που εντείνονται οι φήμες πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει να προλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών πριν εκδοθεί το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Θα υπάρχει επίσης συζήτηση με την συμμετοχή του Μάικλ Ο’ Φλάχερτι, επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (FRA).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Ελλάφα εξηγήσεις για την εξαγωγή του Pretator. Νωρίτερα, η εισηγήτρια της PEGA ευρωβουλευτής Σόφι ιν΄τ Φελντ  με το πόρισμα που απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι μετά την εξαγωγή προς τη Μαδαγασκάρη και το Μπαγκλαντές, οι «ελληνικές» εξαγωγές του Predator περιλαμβάνουν τουλάχιστον το Σουδάν και μία αραβική χώρα.

Επιπλέον, η PEGA τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι έχει χορηγήσει άδειες εξαγωγής στην Intellexa για την πώληση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator σε καταπιεστικές κυβερνήσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X