Θέμα

Ράπισμα Γιαννάκου στην κυβέρνηση: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Ράπισμα Γιαννάκου στην κυβέρνηση: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Μαριέττα Γιαννάκου δεν βάζει νερό στο κρασί της και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δίνει ένα ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση.

Μάλιστα πρόκειται για πρώτη φορά που βουλευτής τη Ν.Δ. δεν ψηφίζει νομοσχέδιο της κυβέρνησης και μάλιστα το δηλώνει ανοιχτά και με παρρησία. Τώρα αναμένουμε να δούμε τι θέση θα πάρει η Ολγα Κεφαλογιάννη και ποια θα είναι η αντίδραση του Μαξίμου, αφού μετά το αντάρτικο και του Κώστα Τζαβάρα η κίνηση της Μαριέττας Γιαννάκου αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα.

Τη θέση της η Μαριέττα Γιαννάκου την ξεκαθάρισε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ συνέχισε τη δριμεία κριτική της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Ως παλαιό μέλος της ΝΔ θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί ειλικρινά. Διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, εσείς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να εκφέρουν τη γνώμη τους» τόνισε απευθυνόμενη στον Κώστα Τσιάρα και πρόσθεσε με νόημα ότι «δεν καταθέσαμε, όμως, εμείς το σχέδιο νόμου κ. υπουργέ, εσείς το πράξατε».

Επανέλαβε την κριτική της στα σημεία που διαφωνεί με το νομοσχέδιο και διέψευσε τις αιτιάσεις του υπουργού εναντίον της περί αντιπολιτευτικής στάσης και εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων. «Και οι πραγματικοί επιστημονικοί φορείς κάνουν αντιπολίτευση; Και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής κάνει αντιπολίτευση;» ρώτησε τον Κ. Τσιάρα.

Και κατέληξε λέγοντας: «Το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις. Και από τη στιγμή που δεν αλλάζει το ¨εξίσου¨, το ¨1/3¨ και το ¨οριστική¨, εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω».

Να σημειωθεί ότι η Μαριέττα  Γιαννάκου καταχειροκροτήθηκε από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία έχει κι εκείνη με τη σειρά της ταχθεί κατά του νομοσχεδίου.

Στην περίπτωση που η Όλγα Κεφαλογιάννη ακολουθήσει την ίδια πρακτική, τότε θα πρόκειται για το πρώτο σχέδιο νόμου που προκαλεί τόσο μεγάλες αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της συμπολίτευσης μετά τις εθνικές εκλογές.

Επίθεση Γιαννάκου στον Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια: «Κανείς δεν είναι Πάπας της Ρώμης»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X