Επιλογές

Σαμαράς: Απειλές σε Μητσοτάκη για διάλυση της ΝΔ μέσω… Μπαλτάκου!

Πολλές είναι οι φωνές που μιλούν για “υπόγειο” πόλεμο του… σαμαρικού στρατοπέδου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει ο eretikos.gr, τα “μηνύματα” στον πρωθυπουργό μέσω φιλικών site του πρώην πρωθυπουργού δεν… σταματούν, ωστόσο πλέον υπάρχουν εξελίξεις!

Κι αυτές έρχονται… πλαγίως! Τι εννοούμε; Την σαφή εκτίμησή του πως «κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τον Σαμαρά, αν ο Σαμαράς θελήσει να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας» εξέφρασε δημοσίως ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος.

Υπόγειες κόντρες στο ΣΥΡΙΖΑ για τον Παυλόπουλο

Μιλώντας σε εκπομπή του Kontra, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε: «Εάν ο κ. Σαμαράς δηλώσει ευθέως ότι ενδιαφέρεται για τη θέση αυτή, δεν θα υπάρχει καμία άλλη επιλογή από τη ΝΔ παρά να είναι ο Αντώνης Σαμαράς».

Σαμαράς ή… Καραμανλής;

Σε σχόλιο αν ο Κώστας Καραμανλής εκφράσει ανάλογη πρόθεση για την προεδρία της Δημοκρατίας και κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαλέξει, ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τον Σαμαρά, αν ο Σαμαράς θελήσει να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Δεν έμεινε όμως εκεί. Εμμέσως πλην σαφώς “απείλησε” πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτείνει τον Αντώνη Σαμαρά για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, τότε η ΝΔ θα γίνει… σκορποχώρι!

Μητσοτάκης: «Τρώει»… Sir Τάκη και Μενδώνη με την πρώτη ευκαιρία!

Χαρακτήρισε συγκεκριμένα ως «καταστροφικό» το σενάριο η ΝΔ να προτείνει κάποιο άλλο πρόσωπο, καθώς όπως είπε, η απήχηση του πρώην πρωθυπουργού στη «γαλάζια» ΚΟ είναι μεγάλη.

«Εάν το κόμμα κάνει το λάθος να προτείνει κάποιον άλλο, θα χάσει δεκάδες βουλευτές στη μυστική ψηφοφορία και η ΚΟ θα γίνει σκορποχώρι», εκτίμησε ο κ. Μπαλτάκος.

Ολες οι Ειδήσεις