Πολιτική

Σχέδιο «βγαίνουμε από το σπίτι» – Τι θα πει στο διάγγελμα του ο Μητσοτάκης

Σχέδιο «βγαίνουμε από το σπίτι» – Τι θα πει στο διάγγελμα του ο Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα που θα απευθύνει προς τον ελληνικό λαό, θα καλέσει τους πολίτες να ανταποκριθούν με την ίδια υπευθυνότητα και ωριμότητα που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και κατά την έξοδο από την καραντίνα.

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα, στις οθόνες δεν θα εμφανιστούν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς για την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού. Είναι η ώρα που θα απευθύνει το διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ανακοινώσει τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αφού κάνει το διάγγελμα ο πρωθυπουργός, το σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί αναλυτικά στη συνέχεια από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο και θα εξειδικευτεί ανά τομέα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασία Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει πως η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει ακόμα τελειώσει, ωστόσο θα σημειώσει πως η χώρα μας κατάφερε να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε κρούσματα και θανάτους σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, γεγονός που οφείλεται στην έγκαιρη λήψη μέτρων αλλά και την πιστή τήρησή του από την κοινωνία.

Θολή εικόνα για τα σχολεία

Λίγες ώρες πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού και ακόμα η εικόνα για την επαναλειτουργία των σχολείων δεν είναι ξεκάθαρη. Το μόνο βέβαιο είναι η 11η Μαΐου για τους μαθητές της Γ’ λυκείου για τις άλλες τάξεις όλα είναι ανοικτά. Το πιθανότερο σενάριο είναι η Α’ και Β’ λυκείου αλλά και το γυμνάσιο να ξεκινήσουν στις 25 Μαΐου και τα δημοτικά την 1η Ιουνίου. Ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν αύριο κατά την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει η Νίκη Κεραμέως με τους Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Θερμό μήνυμα Μητσοτάκη προς την Εκκλησία

Ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εκκλησία και στην υπεύθυνη στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα και κυρίως την περίοδο του Πάσχα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει πως αντιλαμβάνεται την κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη των πιστών να προσευχηθούν και για αυτό από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα ανοίξουν για ατομική προσευχή, ενώ το επόμενο διάστημα και πριν τα τέλη Μαΐου θα μπορούν οι πιστοί να συμμετέχουν και τις λειτουργίες.

Το χρονοδιάγραμμα της εξόδου

Στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν μικρά μαγαζιά κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κατάργηση του 13033 . Στα μέσα Μαΐου πλήρης λειτουργία των μέσων μεταφοράς, διαμόρφωση ωραρίου προσέλευσης των δημοσιών υπαλλήλων στις εργασίες του, θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνονται παρουσία πιστών και θα επιτραπούν οι εσωτερικές πτήσεις

Από 1η Ιουνίου ανοίγουν καφετέριες, και εστιατόρια με την χρησιμοποίηση μόνο των εξωτερικών χώρων, αλλά και τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας, ομαδική άθληση και οργανωμένες παραλίες.

Προς τα μέσα και τέλη Ιουνίου θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα τα εποχικά καταλύματα, θα αρθεί η απαγόρευση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X