Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Απάντηση» στον Οικονόμου με φωτογραφία από τον συνωστισμό στον Ηλεκτρικό

ΣΥΡΙΖΑ: «Απάντηση» στον Οικονόμου με φωτογραφία από τον συνωστισμό στον Ηλεκτρικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η ποιότητα στα ΜΜΜ. Η Νάσος Ηλιόπουλος του έδειξε ότι δεν είναι έτσι με δυο φωτογραφίες από τον Ηλεκτρικό…

Εικόνα συνωστισμού, με πολίτες τον έναν πάνω στον άλλο να μπαίνουν στον συρμό του Ηλεκτρικού αλλά και άλλη μια από τον πίνακα που δείχνει πως στις 18:00 το απόγευμα μιας καθημερινής τα δρομολόγια όχι μόνο δεν είναι συχνά αλλά απέχουν 10 λεπτά το ένα από το άλλο, ήταν η «απάντηση» του Νάσου Ηλιόπουλου στα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τη φωτογραφία από τον συνωστισμό έξω από βαγόνι του ΗΣΑΠ στη σελίδα του στο Faceboοκ και τη δεύτερη στα σχόλια.

Και έγραψε: «Αυτή είναι η εικόνα του ηλεκτρικού της Αθήνας αυτή τη στιγμή. Η ασφάλεια και η ποιότητα στα ΜΜΜ δεδομένης της πανδημίας, όχι απλά δεν είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αλλά αντίθετα η ίδια αδιαφορεί πλήρως για την υγεία των πολιτών. Κι αυτό το βιώνει όλη η Αθήνα καθημερινά. Ο κ. Οικονόμου βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης».

Η δήλωση Οικονόμου

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα είχε πει ότι «η ασφάλεια και η ποιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης».

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν τον στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1320, στοχεύοντας στα 1500 στο α’ εξάμηνο του 2022. Έχουμε ήδη 3.800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων.

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ, επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στο Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ έκανε λόγο για τραγική κατάσταση στα ΜΜΜ, ενώ ζήτησε και πάλι από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα «τώρα για να προστατευθούν πολίτες και εργαζόμενοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X