Media

Τι συμβαίνει στις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook;

Τι συμβαίνει στις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με τις χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις στις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο facebook ασχολήθηκε η «Καθημερινή» και συγκεκριμένα ο Σταύρος Παπαντωνίου, από τη στήλη του, το «Θεωρείο». Στο κείμενο με τίτλο «Συντονισμένα», γίνεται λόγος για «οργανωμένο σχέδιο επίθεσης» και γι’ αυτόν τον λόγο δεν κινήθηκαν «οι λογαριασμοί του πρωθυπουργού δεν κινήθηκαν για δύο μέρες».

Αναλυτικά αναφέρει για τον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Facebook

«Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στα social media του πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο «επίθεσης». Ενώ μέχρι πρόσφατα κάθε ανάρτηση του Μητσοτάκη έφτανε περίπου τις 4.000-5.000 αντιδράσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες θετικές, τις τελευταίες δέκα ημέρες οι αναρτήσεις ξεπερνούν τις 30.000 αντιδράσεις με τις πιο πολλές να είναι αρνητικές. Για να καταλάβετε τα μεγέθη της διαδικτυακής στοχοποίησης θα σας πω ότι υπήρχε ανάρτηση με 80.000 αντιδράσεις, εκ των οποίων 60.000 ήταν dislike! H οργανωμένη επίθεση έχει οδηγήσει το επιτελείο του να διακόψει προσώρας τις αναρτήσεις, καθώς οι λογαριασμοί του πρωθυπουργού δεν κινήθηκαν για δύο μέρες».

Η αρχή, να υπενθυμίσουμε, έγινε στο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (δύο μέρες μετά τον ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία της πόλης και την αποκάλυψη του ονόματός του σε non paper της ΝΔ), κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός μετά από επίθεση που δέχθηκε.

Lockdown: Πάει για… ισορροπία του τρόμου ο Μητσοτάκης! Ολοταχώς για χαλάρωση με την πανδημία να «βράζει»

Το διχαστικό – όπως η πλειοψηφία των χρηστών χαρακτήρισε – εκείνο μήνυμα ήταν η αρχή του φαινομένου και στη συνέχεια έγινε το ίδιο τόσο στο βίντεο με την εξαγγελία των «νέων μέτρων τόνωσης» (το οποίο «ανέβηκε» με 5 ώρες καθυστέρηση), όσο και σε αυτό από την ομιλία του στη Βουλή για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, μετά από ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σε εκείνη ακριβώς την ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως «κακό για τη Δημοκρατία μας» τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα social media, ενώ από εκεί ακριβώς αναδείχθηκαν σκάνδαλα που έχουν κυβερνητικό χρώμα.

Άρα μάλλον το όλο φαινόμενο, δεδομένων και όλων των παραπάνω, πιθανότατα δεν είναι οργανωμένο σχέδιο επίθεσης, αλλά ένα κύμα αντίδρασης από ένα μέρος μιας κοινωνίας που βράζει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X