Show Biz

«Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου»: Έλληνες ηθοποιοί λένε «όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία (vid)

«Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου»: Έλληνες ηθοποιοί λένε «όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά έχει πυροδοτήσει και μαζικές κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας.

Διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Χρήστος Στέργιογλου, η Κόρα Καρβούνη και ο Μάκης Παπαδημητρίου, πρωταγωνιστούν σε ένα βίντεο της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την παρουσία αστυνομικών εντός των ΑΕΙ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του βίντεο, διατυπώνεται το ερώτημα «Σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας;» και απαντάται «μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!», όπως ονομάζεται και το απόσπασμα.

«Ως μέλη της Πρωτοβουλίας ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια έχουμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αλλά και χιλιάδες πανεπιστημιακοί από όλη την Ευρώπη αντιτίθενται στο νομοσχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση που επιχειρεί να εφαρμόσει το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, με τα ίδια επιχειρήματα, με τον ίδιο αυταρχισμό» τονίζουν μεταξύ άλλων στο σχετικό κείμενο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X