Πολιτική

Βουλή: Άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Ομόφωνη εισήγηση για άρση της ασυλίας του Μπογδάνου από τη Βουλή, μετά από μήνυση εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση

Την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήρε η Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η κυρία Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.

Ειδικότερα, σε σύνολο 238 παρόντων, υπερψήφισαν 237 βουλευτές ενώ καταψήφισε μόλις ένας βουλευτής.

Από την πλευρά του ο κ. Μπογδάνος μιλώντας από το βήμα της Βουλής ζήτησε από τους συναδέλφους τους να άρουν την ασυλία του προκειμένου να οδηγηθεί στην τακτική δικαιοσύνη, ενώ υπογράμμισε ότι η μύνηση υπέκρυπτε πολιτικά κίνητρα, καθότι έγινε λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης η κυρία Καλδαρά κατέθεσε μήνυση εναντίον του νυν βουλευτή της ΝΔ διότι το site που διατηρούσε ανήρτησε είδηση με τίτλο «Η ημίγυμνη γραμματέας του Υφυπουργού» με αφορμή φωτογραφίες που η ίδια είχε αναρτήσει σε συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Κατέθεσε την μήνυση 5 ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτό θα πει ότι βρίσκομαι ενώπιον σας μετά από μια κίνηση που θεωρώ ότι έγινε με σκοπιμότητα. Ο κανονισμός είναι σαφής και το Σύνταγμα επίσης.

Από την στιγμή που η νομική ενέργεια έγινε πριν την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα η επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή. Παρά το γεγονός ότι η μήνυση έχει μπει στο αρχείο της εισαγγελέως χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, εγώ σας ζητώ να ψηφίσετε υπερ της άρσης ασυλίας μου», τόνισε ο Κ. Μπογδάνος, προαναγγέλλοντας ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να αποζημιωθεί για την απόπειρα διασυρμού του.

Ολες οι Ειδήσεις