Πολιτική

Βουλή: Στις 3 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια η συζήτηση για την Εξεταστική

Βουλή: Στις 3 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια η συζήτηση για την Εξεταστική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα… ψέματα τελείωσαν. Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής για τη λίστα Πέτσα αλλά και την εταιρία δημοσκοπήσεων Opinion Poll.

Την απόφαση αυτή πήρε σήμερα (22.10.2021) η Διάσκεψη των Προέδρων. Έτσι, στις 3 Νοεμβρίου η Ολομέλεια θα ψηφίσει για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τα δυο ζητήματα που απασχόλησαν την πολιτική ζωή του τόπου.

Πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταθέσει αίτημα για τη διεύρυνση του χρόνου εξέτασης, αν δηλαδή η Εξεταστική θα επεκταθεί και στο 2015.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αν υπάρξουν άλλες προτάσεις, δεν αποκλείεται να συσταθεί και δεύτερη ή και τρίτη εξεταστική. Αλλά αυτό θα φανεί μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή με αντικείμενο τον έλεγχο των κριτηρίων βάσει των οποίων «δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση».

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατατέθηκε, είχαν στηρίξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία, αφού μετά τις τελευταίες εξελίξεις το κόμμα έχει χωριστεί σε στρατόπεδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X