Κοινωνία

Σε οριακό σημείο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Παραιτήθηκαν όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ

Σε οριακό σημείο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Παραιτήθηκαν όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς και οι πέντε ειδικευμένοι εντατικολόγοι που εργάζονται στη ΜΕΘ υπέβαλαν την Τρίτη την παραίτησή τους, διαμαρτυρόμενοι για τη «συνεχή προσπάθεια ανάληψης αρμοδιοτήτων πέραν των δικών τους».

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Μπάμπης Μαρκάκης, εξηγεί ότι ενώ δεν προβλεπόταν αρχικά, λόγω της πανδημίας και της πίεσης στο σύστημα υγείας της Κρήτης, δημιουργήθηκε η ΜΕΘ COVID στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

«Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στην ασφυκτική πίεση και να παρέχουμε την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς μας, όταν στην βάρδια είναι μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός», αναφέρει ο κ. Μαρκάκης στο neakriti.gr.

Ωστόσο, η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείο Ρεθύμνου να αφήνει τις ΜΕΘ ο εντατικολόγος της βάρδιας για κάποιες μέρες τον μήνα έτσι ώστε να συνδράμει στα επείγοντα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και να συνοδεύει βαριά περιστατικά διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία.

«Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ», αναφέρεται σε σχετική επιστολή των πέντε γιατρών.

Αυτό ήταν που εξώθησε τους πέντε εργαζόμενους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στην παραίτηση, με τον Μπάμπη Μαρκάκη να απευθύνει έκκληση προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ «να με αφήσουν να κάνω τη δουλειά μου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι από τις αρχές Μαρτίου στη ΜΕΘ COVID Ρεθύμνου έχουν νοσηλευτεί 16-17 βαριά περιστατικά κορονοϊού, καθώς και 44 ύποπτα περιστατικά – όλα στον ίδιο χώρο. «Δεν μπορούσαμε να διακινδυνέψουμε την νοσηλεία τους σε άλλη κλινική και να ρισκάρουμε τη διασπορά του ιού», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα και να εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανών λύσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X