Show Biz

Ο Μικ Τζάγκερ κλείνει τα 80 και παραμένει οργισμένο νιάτο…

Ο Μικ Τζάγκερ κλείνει τα 80 και παραμένει οργισμένο νιάτο…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους, για να είμαστε ειλικρινείς ο μεγαλύτερος. frontmen στην ιστορία της ροκ και της pop μουσικής, για να αφηγηθούμε τα ογδόντα γενέθλια του Mick Jagger -θα τα κλείσει την Τετάρτη 26 Ιουλίου- είναι σχεδόν αναπόφευκτο να σκεφτούμε μια συμφωνία με τον διάβολο.

Ας δούμε το θέμα από τη σκοπιά των φυσιολογικών ανθρώπινων όντων που παλεύουν με τα γηρατειά: τον Απρίλιο του 2019 ο Μικ υποβλήθηκε σε επέμβαση αντικατάστασης μιας καρδιακής βαλβίδας.

Εξαιτίας αυτής της επέμβασης, οι Stones αναγκάστηκαν να αναβάλουν την περιοδεία: μετά από ένα μήνα, υπάρχει το βίντεο στο Youtube, ο Mick ήταν στην προπόνηση του γυμναστηρίου, κλωτσώντας σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Όταν η περιοδεία ξεκίνησε, άρχισε να δίνει σε κάθε στάδιο ένα αθλητικό επίτευγμα με τίς εμφανίσεις του. Είναι αλήθεια ότι εδώ και δεκαετίες οι ριψοκίνδυνες καταραμένες συνήθειες είναι απλώς μια ανάμνηση: στη δεύτερη ζωή του με το διαβόητο trimurti sex, drug & rock’n’roll, ο Jagger έχει διατηρήσει την εμπιστοσύνη του με το σεξ, ένα από τα πάθη του και το rock’n’roll.

Κατά τα λοιπά, έχει διατροφή αθλητή, προπονείται και απολαμβάνει τη ζωή, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες έχει τραπεζικό λογαριασμό 500 εκατομμυρίων δολαρίων και ακίνητα που αξίζουν σχεδόν τόσα με βίλες και σπίτια διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα αγόρασε ένα στο Νότο και επίσης ένα κάστρο.

Τι γίνεται με το ιδιωτικό νησί; Και δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε και γιατί, πάλι σύμφωνα με όσους ασχολούνται με αυτά, φαίνεται ότι βγάζει ενοίκιο 30 χιλιάδων δολαρίων την εβδομάδα.

Πρέπει να πούμε ότι ο Mick, ένας τεράστιος οπαδός της Άρσεναλ, είναι πολύ δραστήριος στο μέτωπο της φιλανθρωπίας.

Σε περισσότερα από εξήντα χρόνια καριέρας με τους Rolling Stones, έχτισε έναν θρύλο που κέρδισε εντυπωσιακά την πρόκληση με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ακόμη και ένας υπερδύναμος άνθρωπος σαν αυτόν δεν μπορούσε να χτίσει μια καριέρα μακριά από το συγκρότημα: προσπάθησε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’80, όταν η σχέση του με τον Keith Richards είχε εκραγεί. Ο Keith ήταν στην πιο δραματικά τοξική του περίοδο και μετά από χρόνια καβγάδων ο Mick αποφάσισε να δοκιμάσει μόνος του, αλλά τα σόλο άλμπουμ του, δύο μεταξύ 1985 και 1987, δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι στα μέσα της δεκαετίας του ’90 επέστρεψε στους Stones.

Σήμερα είναι βαρονέτος, έχει οκτώ παιδιά, το τελευταίο το απέκτησε στα 73, είναι προπάππους, αλλά τον τελευταίο καιρό χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την εξαφάνιση μερικών από τους πιο στενούς του φίλους στον κόσμο της μουσικής: πρώτα ο David Bowie – το ντουέτο τους στο Dancin’ in the Street είναι ένα αξέχαστο pas de deux, μετά ο Charlie Watts, ο πρώτος φίλος της Αμερικάνας, Tina Turner που του δίδαξε εκείνες τις χορευτικές κινήσεις που έχουν γίνει η υπογραφή του στη σκηνή.

Η συμβολή των Stones στο rock’n’roll είναι ανυπολόγιστη: από ιστορική άποψη υπήρξαν καθοριστικοί στο να εμφυσήσουν την παράδοση του Blues και του rhythm and blues στη νέα μουσική που γεννήθηκε στη δεκαετία του ’60, ενσαρκώνοντας τη νεανική εξέγερση με τέλειο και ανατρεπτικό τρόπο. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μικ Τζάγκερ είναι μια καθοριστική φιγούρα στη σκιαγράφηση της ίδιας της εικόνας του frontman, της μεφιστοφελικής ενσάρκωσης της παράβασης και ενός θρασύ αισθησιασμού γεμάτος μια ακαταμάχητη ασάφεια που πλέον συνορεύει με το μύθο.

Με πληροφορίες από ansa.it

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X