Σχόλια

Κυνικοί και απάνθρωποι ακόμα και μπροστά στο θάνατο των ανθρώπων

Κυνικοί και απάνθρωποι ακόμα και μπροστά στο θάνατο των ανθρώπων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εχουν χάσει εντελώς κάθε μέτρο. Κάθε ανθρώπινη διάσταση. Είναι κυνικοί και απάνθρωποι και το δείχνουν με δηλώσεις σαν αυτές του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη για τους 18 απανθρακωμένους μετανάστες (μεταξύ των οποίων, δύο παιδιά) νότια του Άβατα στον Έβρο, όπου μαίνεται η πύρινη λαίλαπα εδώ και τέσσερις μέρες.

Μπροστά σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία που συγκλονίζει, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης προέβη σε μια κυνική και συνάμα προκλητική δήλωση, προσπαθώντας να διώξει τις όποιες ευθύνες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να τις μετατοπίσει στους διακινητές.

«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι μετανάστες στον Έβρο κρύβονται από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να αποφύγουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με νωπό ακόμα το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τους εκατοντάδες νεκρούς.

→ Σύμφωνα με την Alarm Phone, στον Έβρο βρίσκονται εγκλωβισμένοι δεκάδες μετανάστες, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται. Κάποια στιγμή αναφέρθηκε πως είναι 250.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X