Πολιτική

Μαξίμου: Ενώ η χώρα καίγεται… το άλλοθι των ανίκανων η Χαβάη

Μαξίμου: Ενώ η χώρα καίγεται… το άλλοθι των ανίκανων η Χαβάη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μαξίμου: Για την αποτελεσματικότητα των εκκενώσεων αναφέρονται τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, συγκρίνοντας τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι με την Ρόδο και την υπόλοιπη Ελλάδα, ως άλλοθι στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, και στην πλήρη αποτυχία του.

Γράφει η Ελένη  Νιζάμη

Τονίζοντας ότι στην πυρκαγιά στο Μάτι, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι και κρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ , σε αντίθεση με εκείνη την τραγωδία, η σημερινή κυβέρνηση μαζί με μια ομάδα Αμερικανών, Ιαπώνων και Ελλήνων επιστημόνων κάνοντας εκτέλεση μοντέλων προσομοίωσης πυρκαγιάς και εκκένωσης , συμπέραναν ότι υπήρχε χρόνος να σωθούν σε περίπτωση που υπήρχε προειδοποίηση. Γι αυτό -ως πανάκεια-  αναπτύχθηκε η ανανεωμένη υπηρεσία 112, η οποία έσωσε εκατοντάδες ζωές. Στον αντίποδα στο Μάουι δεν υπήρξαν έγκαιρες προειδοποιήσεις.

Με τον δεύτερο όμως κύκλο των καταστροφικών φωτιών στη χώρα να αποκαλύπτετε η ολότητα και η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να «φταίει ξανά κάποιος άλλος», καθώς ταυτόχρονα να εργαλειοποιείται, ο διχασμός και η διασπορά του ρατσισμού. Με τις φλόγες να έχουν κατακάψει ό, τι βρήκαν μπροστά τους, κάνοντας στάχτη το βιος , τους κόπους των ανθρώπων, αλλά και τις εκτάσεις.

Με το Μέγαρο Μαξίμου, να φροντίζει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας, δίνοντας μια πρόγευση της γραμμής που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που αναμένεται να γίνει στη Βουλή και ζητούν την συμπαράσταση της αντιπολίτευσης για να μην τους «πετροβολούν» για ανικανότητα όπως έκανα εκείνοι παλιότερα.

Έτσι, την ώρα που η πύρινη καταστροφή ισοπεδώνει περιοχές της επικράτειας, όπως κατεστραμμένη έκταση των 617.000 στρεμμάτων που είχε κατακάψει μέχρι χθες το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο μόνο στην περιοχή Μελίας Έβρου, το Μέγαρο Μαξίμου θα στοχοποιεί τους αδύναμους, θα δείχνει το Μάουϊ και θα αναφωνούν «είμαστε σε πόλεμο – Δεν χάθηκε καμία ζωή».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X