Σχόλια

Μαύρο χιούμορ με τα τέλη κυκλοφορίας…

Μαύρο χιούμορ με τα τέλη κυκλοφορίας…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι κουφό. Μπορεί και μαύρο χιούμορ έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση. Και με συγχωρείτε για την έκφραση. Πρωί-πρωί ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης με την αρμόζουσα σοβαρότητα για το θέμα, αναγγέλλει την αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας.

Από το 2019 θα γίνεται με βάση την αξία του οχήματος, λέει με στόμφο και ύφος που δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

Και πριν (όχι αλέκτωρ) προλάβουν να χαρούν οι έχοντες παλιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ ούτε ο Μαυραγάνης τις πρωτοσέλιδες αναρτήσεις στις ιστοσελίδες, αλλά αυτό είναι μικρό κακό), ήρθε το υπουργείο Οικονομικών και με ξερό τρόπο μέσω πηγών έβαλε τα πράγματα στην παλιά τους θέση (ούτε μαύρο χιούμορ να έκαναν με τα τέλη).

Πριν δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος (σε απλά ελληνικά πριν μπορέσουμε να μειώσουμε τις ανάγκες για έσοδα από τέλη κυκλοφορίας) δεν μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα υπολογισμού. Γιατί, όπως εξηγούν στη συνέχεια οι πηγές πάντα του υπουργείου Οικονομικών, δεν υπάρχει αξιόπιστο σύστημα υπολογισμού του νέου τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Κι΄ αν εγώ πω τώρα πως δεν υπάρχει αξιόπιστο σύστημα συντονισμού των δύο υπουργείων (σκεφτείτε να εμπλέκονταν καμία δεκαριά) θα είχα άδικο;

Θανάσης Λυρτσογιάννης

ΙΧ: Τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με την αξία του οχήματος το 2019

ΥΠΟΙΚ διαψεύδει Μαυραγάνη: Δεν αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X