Θέμα

Αγριεύει η κόντρα Φίλη-Παππά. Παίρνει πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά

Αγριεύει η κόντρα Φίλη-Παππά. Παίρνει πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εμφύλιο “πόλεμο”  μακράς διάρκειας εξελίσσεται η παρατεταμένη κόντρα του Νίκου Φίλη με τον Νίκο Παππά. Οι ρίζες της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών που συν τω χρόνω παίρνει όλο και πιο σκληρά χαρακτηριστικά εντοπίζονται στην εποχή που ο Νίκος Φίλης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης.

Τότε θεώρησε ότι ο Νίκος Παππάς παρασκηνιακά συνέβαλε στην αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Σταδιακά τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και στον κομματικό στίβο απέναντι. Ο Νίκος Φίλης προσέγγισε τους “53” και έκτοτε είναι σε αντιπαράθεση με τους προεδρικούς τους οποίους εκφράζει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Και φτάσαμε στην ΕΡΤ και τα άλλα ΜΜΕ. Ο Νίκος Φίλης βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό και επιτίθεται ευθέως στο Νίκο Παππά τον οποίο μάλιστα  με την τελευταία ανακοίνωσή του τον κατηγορεί για «ολέθριες αντιλήψεις».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρει:

«Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα.

Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα , ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Της τελευταίας πρωτοφανούς επιθετικότητας ανακοίνωση του Νίκου Φίλη που δείχνει πόσο μεγάλο είναι το ρήγμα ανάμεσα στους άνδρες προηγήθηκαν εκατέρωθεν δηλώσεις και αντιπαραθέσεις σε πιο ήπιους τόνους για την ΕΡΤ.

«Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων», είχε δηλώσει στην αρχή ο Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και αρμόδιος για την ΕΡΤ απάντησε με δηκτικό τρόπολέγοντας: «Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ» και απορρίπτοντας την καταγγελία του πρώην υπουργού περί «παραδιοίκησης» στη δημόσια τηλεόραση: «Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ. Η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμα με σημαντικές σειρές», σημείωσε ο κύριος Παππάς.

Πάντως, η δήλωση που εξόργισε το Νίκο Φίλη είναι αυτή που προσομοιάζει τις απόψεις για την ΕΡΤ με εκείνες του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο και ο Νίκος Φίλης άρχισε να βγάζει… καπνούς από τα αυτιά και προέβη στην ανακοίνωση για «ολέθριες αντιλήψεις», που δίνει στην αντιπαράθεση γενικότερο πολιτικό και ιδεολογικό χαρακτήρα .

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X