Θέμα

Ο νέος εφιάλτης της κυβέρνησης-Κόμματα και κοινωνία στο δρόμο

Ο νέος εφιάλτης της κυβέρνησης-Κόμματα και κοινωνία στο δρόμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα όσα λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί  απλήρωτων δεκάωρων, μείωση του μισθού, διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, εφαρμογή της ατομικής σύμβασης αντί της συλλογικής και θέσπιση των απλήρωτων υπερωριών ακούγονται ως εφιαλτικά σενάρια στα αυτιά των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.

Το γεγονός ακόμα ότι και η φιλοκυβερνητική  εφημερίδα «ΤΑ  ΝΕΑ» βγήκε πριν από μερικές μέρες με τον τίτλο «Ωράριο λάστιχο» δείχνει ότι αυτό το θέμα θα απασχολήσει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, αφού όλα δείχνουν ότι κόμματα και κοινωνία θα βρεθούν στο δρόμο απέναντι στην κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας.

Πρόσωπο με βαρύ παρελθόν στα …κλεισίματα – κανείς δεν ξεχνάει ότι αυτός έβαλε λουκέτο στην Ολυμπιακή με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι – ο Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να συγκεντρώσει τα πυρά  των εργαζομένων αλλά και των συνδικάτων.

Κατάργηση οκταώρου: Είναι ανήθικοι μας “δουλεύουν” και δεν ντρέπονται

Στην πρόσφατη Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του άλλωστε δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για το νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις που θα έχουν στους εργαζόμενους οι νέες ρυθμίσεις.

Ο υπουργός Εργασίας προφανώς  για να πείσει και τον εαυτό του έχει βάλει σε χρήση κασέτα που λέει ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό των εργαζομένων.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ήδη  ανησυχούν καθώς από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν μηνύματα ότι γι αυτούς είναι η μάχη των μαχών και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω με τίποτα. Όλα δείχνουν μάλιστα ότι γι αυτό το θέμα ο θεσμικός κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει πίσω τον καθωσπρεπισμό του και θα κατέβει στo πεζοδρόμιο ζητώντας την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου .

Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο θα βρεθεί στα χαρακώματα και το ΚΚΕ το οποίο έχει διαμηνύσει ήδη ότι αυτό το νομοσχέδιο αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Φυσικά και πάλι προκύπτει το ερώτημα γιατί ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα έρθει αντιμέτωπη με την κοινωνία επιλέγει αυτό τον χρόνο χωρίς καμία διαπραγμάτευση να φέρει αυτό το σκληρό νομοθέτημα στην Βουλή. Οι δημοσκοπήσεις δεν τις λένε τίποτα;

Η στάση της αυτή δικαιώνει όσους την κατηγορούν ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα του συστήματος και δεν δύναται να κάνει πίσω.

Το “φάντασμα” των εργασιακών κατακτήσεων στοιχειώνει τον ύπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X