Επιλογές

Παιδεραστία: Καταπέλτης για τον Ν. Γεωργιάδη η Κομισιόν

Παιδεραστία: Καταπέλτης για τον Ν. Γεωργιάδη η Κομισιόν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατακεραυνώνει ευθέως τον Νίκο Γεωργιάδη, και εμμέσως τη Νέα Δημοκρατία και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση της παιδεραστίας στη Μολδαβία, η Κομισιόν. Με επίσημη απάντησή της στην εφημερίδα Documento που έθεσε ερωτήματα αποκαλύπτει ότι εκδιώχθηκε «υπό το φως αυτής της κακοποίησης».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει πως ήταν ενήμερη εξαρχής για την εμπλοκή του Νίκου Γεωργιάδη στη σκοτεινή υπόθεση trafficking ανήλικων παιδιών στη Μολδαβία. Δηλώνει μάλιστα ξεκάθαρα ότι η σχέση εργασίας με το σύμβουλο του προέδρου της ΝΔ «τερματίστηκε» το 2010, προτού δηλαδή προλάβει να ολοκληρωθεί.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η δημοσιογραφική έρευνα του Documento για τη ζοφερή αυτή υπόθεση συνεχίστηκε. Η εφημερίδα απέστειλε συγκεκριμένα ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η απάντηση της οποίας εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Νίκο Γεωργιάδη.

Τα ερωτήματα του Documento

Το Documento απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:

-Ήταν ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη στο κύκλωμα trafficking το 2010 στη Μολδαβία;

-Είχε συντάξει αναφορά σχετικά με τα πεπραγμένα του Ν. Γεωργιάδη στη Μολδαβία; Κι αν ναι, ποιο το περιεχόμενο αυτής;

-Απασχολήθηκε ο Ν. Γεωργιάδης σε κάποιο πρόγραμμα της ΕΕ μετά από αυτό που συμμετείχε στη Μολδαβία; Κι αν όχι, μήπως αυτό σχετίζεται με όσα έγιναν το 2010;

-Από ποια συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΕ διορίστηκε στη θέση του συμβούλου του υπουργού Οικονομίας της Μολδαβίας ο Ν. Γεωργιάδης;

-Ποιος χρηματοδότησε την εργασία του;

-Ποια υπηρεσία της ΕΕ αποφάσισε ότι ο Ν. Γεωργιάδης θα έπρεπε να χαίρει διπλωματικής ασυλίας και να εκδοθεί στο όνομά του διπλωματική κάρτα διαπίστευσης για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκούσε η εργασία του;

-Ποια υπηρεσία της ΕΕ εξέδωσε την εντολή να εκδοθεί η διπλωματική κάρτα με αριθμό 01244/16/2 και με ποια αιτιολογία;

-Όφειλε εξαιτίας της εργασιακής του θέσης να φέρει τέτοιου είδους διαπίστευση;

Οι απαντήσεις της Κομισιόν στα δημοσιογραφικά ερωτήματα που τέθηκαν είναι αποκαλυπτικές. Όχι μόνο ήταν ενήμερη ήδη από το 2010 για την εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη στο κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία, αλλά και επιβεβαιώνει ότι εκδιώχθηκε αμέσως από τη θέση του όταν η υπόθεση έγινε γνωστή. Η απάντηση αυτή εκθέτει τον Ν. Γεωργιάδη, καθώς κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε πως μετά την «κράτησή του στο αεροδρόμιο του Κισινάου» (στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε το Documento, πρόκειται για προσαγωγή και μάλιστα σε σωφρονιστικό κατάστημα του υπουργείου Δικαιοσύνης) συνέχισε την εργασία του, παραδίδοντας τη μελέτη του στις αρχές του 2011. Από την απάντηση προκύπτει επίσης ότι δεν προσλήφθηκε ποτέ ξανά σε οποιοδήποτε πόστο της ΕΕ.

Η απάντηση της Κομισιόν

Ολόκληρη η απάντηση της Κομισιόν στα ερωτήματα του Documento έχει ως εξής: «Βάσει των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στην Κομισιόν, ο κ. Γεωργιάδης προσελήφθη τον Απρίλιο του 2010 στη θέση του συμβούλου του υπουργού Οικονομίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας από τις μολδαβικές αρχές στο πλαίσιο προγράμματος το οποίο διαχειριζόταν απευθείας το UNDP (United Nations Development Programme) (σ.σ.: Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη) και χρηματοδοτούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κομισιόν αντιλαμβάνεται ότι το συμβόλαιο του κ. Γεωργιάδη τερματίστηκε υπό το φως αυτής της υπόθεσης κακοποίησης, με τις αρμόδιες αρχές να ενημερώνονται άμεσα.

Η Κομισιόν ενημερώθηκε πως η Δημοκρατία της Μολδαβίας χορηγεί το διπλωματικό καθεστώς σε υψηλόβαθμους συμβούλους. Πρόκειται για τη δική τους συνήθη διαδικασία που αφορά τα προγράμματα θεσμικής συνεργασίας με εξωτερικούς εταίρους».

ΠΗΓΗ: Documentonews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X