Θέμα

Σεισμός τώρα στη δεξιά πολυκατοικία-Τα νέα κόμματα

Σεισμός τώρα στη δεξιά πολυκατοικία-Τα νέα κόμματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσοι διαφωνούν με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα , όσοι αντιδρούν με την αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των κοινωνικών θεμάτων, αλλά και όσοι αγανακτούν με την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου σε θέματα όπως η υπόθεση Λιγνάδη εμφανίζονται να αναζητούν την νέα τους πολιτική στέγη.

Ο   Κυριάκος Βελόπουλος μοιάζει με την πολύφερνη νύφη  καθώς  – κατάφερε εκφράζοντας ένα κομμάτι της πατριωτικής δεξιάς στο Μακεδονικό να μπει στην Βουλή. Οι πληροφορίες λένε ότι ένα κομμάτι στελεχών της ΝΔ  που διαφωνούν με τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά  καλοβλέπει την Ελληνική Λύση , την στιγμή που ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος εμφανίζεται  να φλερτάρει πολιτικά με τον Κυριάκο Βελόπουλο καθώς για προσωπικούς λόγους λέγεται ότι  έχει ανοίξει την πόρτα εξόδου από την ΝΔ.

Παράλληλα  ο δημοσιογράφος και  πρώην υφυπουργός  της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος και ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Νίκος Καραχάλιος βρίσκονται πολύ κοντά στην δημιουργία ενός νέου φορέα που θα  εκφράζει την λαϊκή δεξιά  αλλά και την παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμαμανλή.

Από την άλλη τις τελευταίες ημέρες  οι πρόεδροι της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος και της «Νέας Δεξιάς», Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία των δύο κομμάτων για κοινή εκλογική κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές, εξηγώντας ότι «δεν είναι “πολιτικός γάμος”, καθώς τα δύο κόμματα διατηρούν την αυτοτέλειά τους». Και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι πολιτικός ο γάμος αφού ο ένας είναι σκληρά φιλελεύθερος και ο άλλος σκληρά πατριώτης.

Ο Γιώργος Τράγκας εν τω μεταξύ και ο πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο αποφάσισαν την  από κοινού  κάθοδο στις εκλογές.

  Πριν από λίγες μέρες μάλιστα συνεδρίασε η κεντρική επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος – το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος του Νίκος Νικολόπουλος- και  αποφάσισε με 85 ψήφους υπέρ και 12 κατά την συμμετοχή την εκλογική συμπόρευση και  συνεργασία με το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X