Θέμα

Τα όπλα και οι οπλαρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση κατά της κυβέρνησης

Τα όπλα και οι οπλαρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση κατά της κυβέρνησης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή καθώς στην Κουμουνδούρου βλέπουν μόνο οφέλη από την αντιπαράθεση τους με το Μέγαρο Μαξίμου για το εργασιακό νομοσχέδιο και τα χρέη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της το επόμενο διάστημα προκειμένου να φιμώνει όλες τις δραστηριότητες , εκδηλώσεις και παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατρακύλα .

Παράλληλα οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς η καμπάνια που είχε αποφασιστεί πριν από λίγο καιρό για την ανάδειξη των προβλημάτων του εργασιακού έφερε καρπούς .

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας σε κλειστή σύσκεψη στελεχών πριν από λίγο καιρό έγιναν για πρώτη φορά πράξη δίνοντας έτσι και μια ισχυρή ανάσα στην Κουμουνδούρου  . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σημειώσει χαρακτηριστικά : «Το σύνολο των δυνάμεων μας το επόμενο διάστημα θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργατικού και κοινωνικού κινήματος για την ανατροπή των κυβερνητικών .
Η πρόταση που παρουσιάσαμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρχει ένα στρατηγικό πλαίσιο συμμαχίας ανάμεσα στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας και της στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ακριβώς σε αυτό αναφέρεται και η πρόταση μας για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στους πληττόμενους κλάδους. «

Την αναφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την έκανε  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  επιχειρώντας έτσι να πατήσει σε δύο βάρκες. Στην  ανάγκη να παραμείνουν ζωντανές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στο δικαίωμα για εργασία που έχουν οι πολίτες δεδομένου  ότι το επόμενο διάστημα πολλές μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να μειώσουν το προσωπικό τους αφήνοντας πολλούς εργαζόμενους άνεργους. Όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι με το σχετικό νομοσχέδιο  καταργείται   το 8ωρο, όσα προβλέπονται για την καταχρηστικότητα των απολύσεων, και  την επιπλέον πληρωμή των υπερωριών .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πραγματικότητα φοβάται ότι μέσα από την ανάδειξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων  ίσως έρθει σε αντίθεση με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες χάνοντας έτσι για μια ακόμη φορά την μεσαία τάξη.
Η ανάδειξη των εργασιακών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μείζον θέμα της πολιτικής ζωής πέρα από τους  καθαρά ιδεολογικούς  λόγους  γίνεται  και για μια σειρά επιμέρους αιτίες.

Κατ αρχήν στο θέμα αυτό ομονοούν όλες οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν διαφωνίες ούτε για τον τρόπο αντίδρασης , ούτε για το αφήγημα ούτε για το ποιοι θα πρωτοστατήσουν σε αυτή την ιστορία. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ως αρμόδια τομεάρχης, η Εφη Αχτσιόγλου ως πρώην υπουργός Εργασίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος ως υφυπουργός και αρμόδιος στα θέματα κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και ο Ανδρέας  Νεφελούδης –ως πρώην στέλεχος του υπουργείου Εργασίας-  θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης συνεπικουρούμενα  φυσικά και απ όλη την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δεύτερο θέμα στο οποίο επενδύει η Κουμουνδούρου  είναι ότι και τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίζονται να διαφωνούν με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που φέρνει προς ψήφιση ο υπουργός Εργασίας .

Έτσι θεωρούν ότι μοιραία θα δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο κατά του Κωστή Χατζηδάκη το οποίο θα φέρει κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ  το ΚΙΝΑΛ αλλά και με το ΜΕΡΑ 25.

Αλ. Τσίπρας: Αρχίζουμε την επίθεση σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση-Τέρμα η άμυνα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X