Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ειδικότερα ανέφερε:

«Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι ανίκανη διαχειριστικά, επικίνδυνη υγειονομικά αλλά από πονηριά δε πάει πίσω.

Τι ακριβώς έχετε συμφωνήσει με την Αμερικάνικη εταιρεία που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικτυακή χειραγώγηση της ψήφου των Αμερικανών πολιτών υπέρ του Τραμπ, στις προηγούμενες εκλογές.

Μια εταιρεία που έπαιξε κεντρικό ρόλο στο Cambridge Analytica.

Τι ακριβώς πάτε να κάνετε;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πάει να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να παίξει ένα βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών και τον έλεγχο του διαδικτύου.

Και συμπλήρωσε ζητώντας άμεσα απάντηση:

Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα.Πού είναι η σύμβαση που έχει συναφθεί με το ελληνικό δημόσιο και ποιο είναι το αντικείμενο της.Για ποιο λόγο η χώρα κάνει δουλειές με μια εταιρεία που συνεργάζεται με μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, την καμπάνια Trump και πριν λίγους μήνες πρωταγωνίστησε σε ένα τεράστιο σκάνδαλο παραβίασης προσωπικών δεδομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας;

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σκιαγράφησε την πρακτική των «εταιρειών» αυτών:

«Εκεί όπου εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα ασθενών συλλέγονταν από μια ιδιωτική εταιρία, ανάμεσά τους το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, η κατοικία, οι αριθμοί των τηλεφώνων τους, τα επαγγέλματά τους και ειδικότερα οι θέσεις εργασίας τους αλλά και η καταγωγή τους, οι θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, τα ποινικά μητρώα τους και η κατάσταση της ψυχικής και πνευματικής τους υγείας.

Θα δώσετε απαντήσεις σε όλα αυτά ;

Θα δώσετε θέλετε δε θέλετε.

Διότι εδώ δεν είναι θέμα μιας εύλογης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κόμματα με διαφορετική άποψη και διαφορετικό πρόγραμμα.

Εδώ είναι θέμα που αφορά την ίδια τη θεσμική λειτουργία.

Αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Και για αυτά τα θέματα όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση.», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X