Media

Κορονοϊός: O Αντώνης Ρέμος και το Mega ταξίδεψαν τους Έλληνες (vid)

Κορονοϊός: O Αντώνης Ρέμος και το Mega ταξίδεψαν τους Έλληνες (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αντώνης Ρέμος και το συγκινητικό ταξίδι που προσέφερε στους Έλληνες οι οποίοι περνούν… μένοντας σπίτι τη δοκιμασία της πανδημίας, έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης.

Το Mega και ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής, χθες Παρασκευή, προσέφεραν κάτι μοναδικό. Όχι απλά μια εκπομπή διασκέδασης. Όχι μόνο 2.5 ώρες με τραγούδια, χιούμορ και όμορφες συζητήσεις.

Αλλά μια διέξοδο από την καραντίνα, ένα παράθυρο ελπίδας κι αισιοδοξίας, ένα διάλειμμα από τη θλίψη. Οι μουσικές και η μοναδική φωνή του Ρέμου έσπασαν την καραντίνα όλων, διέλυσαν για λίγη ώρα την απομόνωση και μετέτρεψαν την τηλεόραση του Mega σε ένα απέραντο μαγαζί όπου όλοι τραγούδησαν και χάρηκαν.

Βάλσαμο οι μελωδίες στις ψυχές των πολιτών που δοκιμάζονται μέσα στα σπίτια τους. Και το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Αντώνης Ρέμος πέρασε σε χιλιάδες οικογένειες. Εφτασε το 17% η τηλεθέαση εκείνη την ώρα, με φαν του τραγουδιστή από όλα τα πέρατα του κόσμου να στέλνουν συγκινητικά μηνύματα.

Ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο: Μένουμε σπίτι και πολεμάμε την αόρατη απειλή, όμως, δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μια παρέα όλη η Ελλάδα και τραγουδάμε όλες τις «στιγμές», τις καλές και τις κακές. Σπάμε τη μοναξιά, τη μονοτονία, τον εγκλεισμό, το φόβο.

Η ώρα 23.00 της Παρασκευής και η ορχήστρα του Ρέμου έπαιξε τη μοναδική μελωδία του Σταύρου Ξαρχάκου: «Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός».

https://www.youtube.com/watch?v=cW9xF0eOoic

Αφιερωμένη σε όλους

«Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες που περνούν δοκιμασία. Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς στην Ελλάδα που δοκιμάζεται», είπε ο ερμηνευτής.

Βροχή τα μηνύματα, οι ευχαριστίες, η εκδήλωση αγάπης στον Αντώνη Ρέμο που έστησε αυτή τη μοναδική εκπομπή, καλώντας και τους φίλους του, εκλεκτούς τραγουδιστές και συνθέτες. Γιάννης Πάριος, Φοίβος, Γιάννης Βαρδής, Χρήστος Νικολόπουλος, Eros Ramazzotti συνδέθηκαν μέσω skype για να επικοινωνήσουν με τον Ρέμο, αλλά κυρίως με τον κόσμο και να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης.

Ειδικά ο Αλιάγας από τη Γαλλία και ο Ramazzotti από την Ιταλία, χώρες που δοκιμάζονται όσο λίγες, έστειλαν τα γεμάτα νόημα μηνύματά τους.

Οχι μόνο στους πολίτες που μένουν κλεισμένοι σπίτια τους, αλλά και στους «ήρωες της διπλανής πόρτας», τους επαγγελματίες της υγείας και όσους εργάζονται για να είμαστε εμείς ασφαλείς.

Συγκινητική η συζήτηση με τον Γιάννη Βαρδή για τον πατέρα του, τον Αντώνη Βαρδή. Αλλά και με τον μεγάλο λαϊκό συνθέτη, Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος είπε πώς του έκλεψαν ένα συλλεκτικό μπουζούκι και πώς το βρήκε. Ενώ έπαιξε  το«Αγριολούλουδο».

«Κι αν χιονίζει κι αν βρέχει, ο Έλληνας κοροναϊό αντέχει», είπε ο Ρέμος που αμέσως έσπευσε να τραγουδήσει «το αγριολούλουδο αντέχει»…

«Ας αφήσουμε στην άκρη τον Πάριο και το Ρέμο. Αυτό που κάνεις είναι πολύ σπουδαίο και συγκινητικό», είπε ο σπουδαίος Γιάννης Πάριος.

Γνωστοί και άγνωστοι Ελληνες συντονίστηκαν στη συχνότητα του Mega, χόρεψαν, τραγούδησαν, συγκινήθηκαν, έσφιξαν τις γροθιές τους και είπαν «συνεχίζουμε».

Ο Ρέμος ήταν ο φιλόξενος άνθρωπος που άνοιξε την αγκαλιά του για να χωρέσει όλος ο κόσμος. Ήταν ο «Αντώνης» που έκανε τους πάντες να αισθανθούν χαρούμενοι για λίγες ώρες. Με έξυπνες ατάκες αλλά και με τραγούδια γεμάτα χιούμορ («Μπορεί να βγω, μπορεί να μπω» και   «μόνος μου το πέρασα κι αυτό») έδωσε το λάκτισμα στον κόσμο να τραγουδήσει φωναχτά ή να σιγοψιθυρίσει.

Δείτε ακόμη:

Πρόεδρος Ρομά για καραντίνα: «Δεν μπορούν να κλέψουν- ούτε να ζητιανέψουν…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X