Υγεία

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα επικρατεί της Δέλτα!

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα επικρατεί της Δέλτα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και επισήμανε και πάλι τη σημασία της τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Μαγιορκίνης όπως είπε, το νέο στέλεχος φαίνεται πως πλέον επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ σημείωσε πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ν. Αφρικής.

Εκτίμησε, δε, πως ο ΠΟΥ σύντομα θα χαρακτηρίσει τη νέα μετάλλαξη «Variant Under Investigation».

Τέλος, επανέλαβε τη σημασία της τρίτης δόσης για την αντιμετώπιση πιθανών αναδυόμενων στελεχών, λέγοντας πως «είναι εξαιρετικά σημαντική» καθότι «έχει δείξει ότι διευρύνει την αντισωματική απάντηση σε μεγαλύτερο φάσμα μεταλλάξεων και στελεχών».

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης:

«Σχετικά με το νέο στέλεχος B.1.1.529 είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Το στέλεχος φαίνεται ότι επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα. Με βάση αδημοσίευτα στοιχεία που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω ότι θα γίνουν διαθέσιμα σύντομα υπάρχουν σαφή σημεία επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα.

Κορονοϊός: Συναγερμός στον ΠΟΥ για τη νέα αφρικανική παραλλαγή! Τα χαρακτηριστικά της που προκαλούν ανησυχία

Με βάση αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι σύντομα θα ονομασθεί Variant Under Investigation.

Η σημασία της τρίτης δόσης για την αντιμετώπιση τέτοιων πιθανών αναδυόμενων στελεχών είναι εξαιρετικά σημαντική καθότι έχει δείξει ότι διευρύνει την αντισωματική απάντηση σε μεγαλύτερο φάσμα μεταλλάξεων και στελεχών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X