Τεχνολογία

Πάρτε τον γιατρό στο κινητό και γλιτώστε από τους κινδύνους του κορονοϊού

Πάρτε τον γιατρό στο κινητό και γλιτώστε από τους κινδύνους του κορονοϊού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο γιατρός στην άλλη άκρη του κινητού σας. Κοντά σας ανά πάσα στιγμή με μία απλή κίνηση. Και μάλιστα για τον κορονοϊό εντελώς δωρεάν. Οχι δεν είναι μία μελλοντική επιδίωξη. Είναι η απτή πραγματικότητα και στη χώρα μας. Και όπως αντιλαμβάνεστε τώρα με την έξαρση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, η επικοινωνία, η διάγνωση του γιατρού σας και οι συμβουλές του από την ασφάλεια του σπιτιού σας, μηδενίζουν τους κινδύνους να μολυνθείτε από τον κορονοϊό και προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τυχόν επίσκεψη στο ιατρείο ή το νοσοκομείο.

Κυρίες και κύριοι ο Dr Button είναι εδώ ‘έτοιμος να σας παράσχει προηγμένες υπηρεσίες τηλεϊατρικής από το κινητό, το κομπιούτερ, το τάμπλετ. Μάλιστα με ένα ειδικό chatbot είναι εφικτός ένας πρώτος έλεγχος των συμπτωμάτων κορονοϊού, προσαρμοσμένος μάλιστα στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Είναι αυτό που λέμε σε απλή καθημερινή γλώσσα η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εφαρμογή τηλεϊατρικής σε κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέσω της οποίας και σε συνεργασία με πέντε περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) και τους ιατρικούς συλλόγους τους παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες κατά της λοίμωξης με τον κορονοϊό σε χιλιάδες πολίτες.

Εκατοντάδες γιατροί και περισσότεροι από 10.000 πολίτες αγκάλιασαν και χρησιμοποιούν την νέα μέθοδο για την εξ αποστάσεως άμεση επικοινωνία. Μία επιτυχία πράγματι εντυπωσιακή. Αλλά η τηλεϊατρική δεν είναι μόνο λύση για τον κορoνοϊό. Είναι μια σύγχρονη, ασφαλής μέθοδος άμεσης επικοινωνίας του ιατρού με τον ασθενή για κάθε περίπτωση που ο ασθενής έχει ανάγκη τον ιατρό του.

Η Dr. Button, ακολουθώντας την πρωτοποριακή διαχείριση της σύγχρονης ανάγκης, είναι μια εφαρμογή «all inclusive», ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την παρακολούθηση των ασθενών. Κάθε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή, οι πολίτες μπορούν να συμβουλευτούν έναν γιατρό μεταξύ των περισσότερων από 30 ειδικοτήτων που εκπροσωπούνται (γενικοί ιατροί, παιδίατροι, πνευμονολόγοι κλπ.) παντού στην Ελλάδα. Η τηλεϊατρική για τον κορoνοϊό θα εξακολουθεί να είναι δωρεάν. Εκτός από την τηλεσυμβουλευτική, οι εφαρμογές Dr. Button είναι επίσης εξοπλισμένες με έναν έλεγχο συμπτωμάτων και τον προσωπικό ιατρικό φάκελο των ασθενών, ώστε οι τελευταίοι να έχουν συγκεντρωμένες όλες τις ιατρικές τους πληροφορίες σε ένα σημείο. Οι εφαρμογές εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα ραντεβού για τηλεδιάσκεψη.

Επίσης, οι γιατροί σήμερα μέσω της Dr. Button, μπορούν να συμμετάσχει έναντι αμοιβής κατά την άσκηση της λειτουργίας της και να αναπληρώσουν ένα μέρος του εισοδήματος που έχασαν εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί με έναν πολύ απλό τρόπο να προχωρήσει σε τηλεσυνεδρία με έναν γιατρό. Η τηλεσυνεδρία Dr. Button είναι απλή και δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή, σε ελάχιστο χρόνο, να δει έναν γιατρό, οποτεδήποτε, από οπουδήποτε, σε δύο μόλις βήματα. Πρώτον, εγγράφεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (drbutton.gr) ή κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του. Δεύτερον, επιλέγει την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει, βρίσκει γιατρό από τη λίστα διαβάζοντας τα προφίλ και την εμπειρία που διαθέτουν οι συνεργαζόμενοι γιατροί και ξεκινάει την τηλεσυνεδρία.

Πριν ξεκινήσει η τηλεσυνεδρία ή και κατά τη διάρκεια, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει φωτογραφίες, εξετάσεις και σχετικά έγγραφα, καθώς και να δώσει στον γιατρό πρόσβαση στον προσωπικό ιατρικό φάκελο εντός της εφαρμογής. Ο ασθενής έχει έτσι εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε έναν γιατρό, ενώ ταυτόχρονα ο γιατρός έχει πρόσβαση σε ιατρικά δεδομένα που βοηθούν στην καλύτερη εκτίμηση των αναγκών του ασθενούς.

Αλλά εκτός των ιδιωτών η τηλεϊατρική προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και στα ξενοδοχεία. Ιδίως τώρα με τον κορονοϊό. Οι υπηρεσίες καλύπτουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως για συμβουλευτική και καθοδήγηση τόσο των επισκεπτών και των συνοδών τους, όσο και του προσωπικού. Οι ενδιαφερόμενοι ξενοδόχοι μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας μέσω του γιατρού με τον οποίο ήδη συνεργάζονται ή να βρουν κάποιον διαθέσιμο γιατρό που είναι ήδη στην πλατφόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Dr. Button καλύπτει τις ανάγκες των ξενοδοχείων για τηλεϊατρική παρέχοντας την πρόσβαση στην πλατφόρμα δωρεάν. Ο επισκέπτης/χρήστης καλείται να πληρώσει τον γιατρό μέσω της εφαρμογής μόνο για τις τηλεσυνεδρίες που θα πραγματοποιήσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X