Θέμα

Υπόγειος “πόλεμος” στη ΝΔ κατά Δένδια-Προωθούν Βενιζέλο

Υπόγειος “πόλεμος” στη ΝΔ κατά Δένδια-Προωθούν Βενιζέλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πιο σκληρό εσωκομματικό παιχνίδι  γίνεται τις τελευταίες ημέρες μέσα στην Νέα Δημοκρατία με αφορμή την διαχείριση του θέματος του Έβρου από τον Νίκο Δένδια.  Ένα παιχνίδι που απ τι φαίνεται πάει πίσω ακόμα και τον ανασχηματισμό, καθώς ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις απ όλες τις πλευρές για το πρόσωπο του νέου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Αντώνης Σαμαράς που είναι  ο βασικός  πόλος μέσα στην ΝΔ που αντιπολιτεύεται τον Νίκο Δένδια ζητάει να μπει στην θέση του υπουργού Εξωτερικών ο στενός του φίλος και συνεργάτης  στο πρόσφατο παρελθόν Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά συγκεντρώνει εκτός των άλλων και την εύνοια πολλών  συνεργατών του πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γ. Γεραπετρίτης, ο Γρηγόρης  Δημητριάδης, ο Άκης Σκέρτζος  και ο Γιάννης Βλαστάρης  εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικοί  στο σενάριο αυτό καθώς θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την εμπειρία  για να χειριστεί τα δύσκολα εθνικά θέματα έχει και η παρουσία του θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα προς την πλευρά του ΚΙΝΑΛ.

Ο  πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ωστόσο  ότι  μια τέτοια κίνηση έχει και τα ρίσκα της στο εσωτερικό του κόμματος καθώς θα είναι τουλάχιστον παράδοξο να αντικαταστήσει τον μετριοπαθή Καραμανλικό Νίκο Δένδια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο , ο οποίος προέρχεται από άλλο κόμμα και ταυτόχρονα απηχεί πολλές απόψεις της τάσης Σαμαρά.

Για τον λόγο αυτό λένε μάλιστα -όσοι ξέρουν τα εσωτερικά του Μεγάρου Μαξίμου- , ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται να πάει τον ανασχηματισμό για  αργότερα προκειμένου να μην πυροδοτήσει τώρα την κατάσταση.

Ο Νίκος Δένδιας πάντως υπερασπίστηκε επί της ουσίας τον εαυτό του ,  λέγοντας ότι  «εγώ δεν είμαι παρατηρητής της συνοριακής γραμμής. Είμαι υπουργός Εξωτερικών και προασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας στο επίπεδο της δραστηριότητάς μου, το Υπουργείο το έκανε άψογα και με τον τρόπο που έπρεπε και τις δύο φορές».

Με την δήλωση αυτή ο υπουργός Εξωτερικών έδειξε το Πεντάγωνο  και τους παροικούντες  σε αυτό….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X