Αναλύσεις

Νέο προκλητικό δημοσίευμα του BBC (pics)

Νέο προκλητικό δημοσίευμα του BBC (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το BBC δίνει απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με το ρεπορτάζ της «μακεδονικής μειονότητας» που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το BBC- το βρετανικό διαδικτυακό μέσο -απαντά στον Ανδρέα Πετρίδη επικεφαλή της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας, και στα όσα είπε περί αντιφάσεων στο ρεπορτάζ.

Το BBC επιμένει στα περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα , και ξεκαθαρίζει πως η γλώσσα αυτή δεν έχει απαγορευθεί επισήμως «εδώ και δεκαετίες».

Προκλητικό δημοσίευμα του BBC

Προκλητικό δημοσίευμα του BBC

Να σημειώσουμε ότι κ. Πετρίδης είχε επισημάνει ότι στο κείμενο αναφερόταν πως η «μακεδονική γλώσσα» είχε απαγορευθεί επί Μεταξά ενώ σημειωνόταν ότι «η μακεδονική γλώσσα δεν έχει απαγορευθεί επισήμως στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, «ο αριθμός των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια».

«Μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα»

Στην επιστολή-απάντηση το BBC διευκρινίζει ότι δεν έκανε λόγο για «μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων Μ. Βρετανίας.

Και παραπέμπει στην παράγραφο του δημοσιεύματος όπου αναφέρει ότι οι σλαβόφωνοι ή της μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα «είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια».

Ενώ επισημαίνει και την ιστορική αναφορά του Λεωνίδα Εμπειρίκου «να υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 ακόμα ζουν στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, αν και μόνο 10.000 έως 20.000 θα ταυτοποιούνταν ανοιχτά ως μέλη μιας μειονότητας».

Νέο προκλητικό δημοσίευμα του BBC

Νέο προκλητικό δημοσίευμα του BBC

Παράλληλα, το βρετανικό δίκτυο δεν «απολογήθηκε» στην καταγγελία του Ανδρέα Πετρίδη τα περί μονόπλευρου δημοσιεύματος, καθώς οι επίσημες ελληνικές θέσεις είχαν παρά ελάχιστη έκταση, ενώ  στο κείμενό του BBC , κατηγορούσε την Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώ υποβαθμίζει απορώντας για την επιστολή-διαμαρτυρία, λέγοντας ότι δεν κατανοεί την επισήμανση του προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας για την υποτιθέμενη μειονότητα η οποία έχει ελάχιστη εκλογική απήχηση…

Χωρίς να κάνει αναφορά στο παλαιότερο δημοσίευμα για ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, που την ανέδειξε!

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τo BBC έκανε «διορθώσεις» στο προκλητικό άρθρο περί «μακεδονικής μειονότητας»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X