Ο Προβοκάτορας

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα καρπαζοεισπράκτορας

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα καρπαζοεισπράκτορας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε καρπαζοεισπράκτορα της περιοχής μετατρέπει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διπλωματία της υποχωρητικότητας. Στην Άγκυρα πηγαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός παρότι μια εβδομάδα πριν η Τουρκία μετατρέπει σε τζαμί την Μόνη της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Πως η μετατροπή ήταν αχρείαστη. Τόσο γενναία τόσο αποφασιστική η στάση του.

Έρχεται ο Ράμα στην Αθήνα απρόσκλητος, ενώ ο Φρέντη Μπελέρης είναι ένα χρόνο στη φυλακή, τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις». Τόσο αποφασιστικά τόσο γενναία υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ελληνικής μειονότητας και της χώρας.

Αν στη Βόρεια Μακεδονία κερδίσει η υποψήφια το VMRO (η πιο πιθανή εξέλιξη) θα αποκαλεί τη χώρα Μακεδονία, νέτα σκέτα, όπως είπε η ίδια. Τί κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το αποτρέψει; Τηρεί σιγήν ιχθύος. Τόσο αποφασιστικά, τόσο γενναία υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας.

Το πολύ πολύ μετά την αχρείαστη μετατροπή του Ερντογάν, την αχρείαστη επιλογή του Ράμα να χαρακτηρίσει αχρείαστη και την αλλαγή του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας.

 

Τρεις καρπαζιές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σφυρίζει, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Τόσο αποφασιστική η διπλωματία του, τόσο δυναμική η εξωτερική πολιτική του.

Ο Προβοκάτορας



 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X