Επιλογές

Ανένδοτο ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανένδοτο ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα επιστρέφει από την Ισπανία ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά ανένδοτο. Ως γνωστόν για δύο εβδομάδες  βρισκόταν στην Μαδρίτη  και την Βαρκελώνη με την οικογένεια του.

Στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσει με τους συνεργάτες του, τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια σειρά από ζητήματα.

Η παρουσία του στη ΔΕΘ, η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθηθεί, οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, ο συντονισμός με την κοινοβουλευτική ομάδα, η κάλυψη ορισμένων κενών σε θέσεις συνεργατών, αλλά και οι διαδικασίες για τη μετεξέλιξη του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου θα είναι μερικά από τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι.

Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, -εκτός απροόπτου θα κατατεθεί την 1η Οκτωβρίου -στη Βουλή αναμένεται πάντως  να αποτελέσει την έναρξη του νέου «ανένδοτου» που θα κηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πιθανότητα να υπάρχουν δημοσιονομικά κενά, θεωρείται πολύ πιθανή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε περιπτώσεις όπως στον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση επέλεξε να πάρει ρίσκο προκειμένου η μείωση να αφορά και τα υψηλά εισοδήματα.

Το  οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα αναγκαστεί  να στραφεί σε ενδεχόμενες περικοπές,  ειδικά στον τομέα των κοινωνικών δαπανών, στον οποίο δίνουν μεγάλο βάρος στο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως λένε μάλιστα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση στην κυβέρνηση να βάλει χέρι στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ. Παράλληλα θα  παρακολουθούν πολύ στενά τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με Μακρόν στις 22 Αυγούστου και Μέρκελ στις 29) για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, σημειώνοντας, όμως πως έχει παραδώσει από πολύ νωρίς τα όπλα.

Ο υπόγειος «πόλεμος» στο ΣΥΡΙΖΑ και η λογική των τιμαριούχων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X