Οικονομία

Ασιατικές αγορές: Κέρδη στον απόηχο της έκτακτης παρέμβασης της Fed

Ασιατικές αγορές: Κέρδη στον απόηχο της έκτακτης παρέμβασης της Fed
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται σήμερα, Τετάρτη 04.03.2020, οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street στον απόηχο της έκτακτης μείωσης των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve με στόχο την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας που έχει αρχίσει να γνωρίζει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Παρά την αιφνιδιαστική απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες στο 1% με 1,25%, οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κατρακύλησαν χθες –με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 785 μονάδες– καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τον κίνδυνο η αμερικανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση.

Η Κίνα, η Αυστραλία και άλλες κεντρικές τράπεζες έχουν επίσης κόψει τα επιτόκια τους προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι αναλυτές ωστόσο προειδοποιούν ότι αν και ο φθηνότερος δανεισμός δίνει ώθηση στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τα επιτόκια δεν μπορούν να ξανανοίξουν κλειστά εργοστάσια ή να επανορθώσουν εφοδιαστικές αλυσίδες που έχουν διαταραχθεί από τις καραντίνες και την έλλειψη πρώτων υλών.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό ο δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 21.100,06 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άλμα άνω του 2%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 χάνει 1,7%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Νέα Ζηλανδία κερδίζουν 0,3% και 0,6% αντίστοιχα.

Σε άλλο ένα σημάδι ότι η επιφυλακτικότητα των επενδυτών έχει χτυπήσει κόκκινο, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε χθες για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το επίπεδο του 1%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X